Sunday, April 27, 2014

Pertama Kali Jadi AJK Melibatkan Artis (Dynamite Islamic of Art Night)

Assalam dan selamat malam blog...

Tiba-tiba pula datang mood nak update entry time malam-malam sunyi macam ni. Housemates yang lain semuanya ada aktiviti luar 2 hari 1 malam.

Entry kali ni tiada la yang special sangat, biasa-biasa saja, just untuk menghilangkan keboringan. 

Hari rabu yang lalu, saya dan geng rumah yang lain jadi AJK untuk 1 event kat UNIMAS, iaitu Dynamite Islamic of Art Night (DIN). Artis jemputan pada malam tu adalah Imam Muda Najdi dan Mr. Bie. Macam tak sangka pula, rupanya IM Najdi ni seumur dengan saya, manakala Mr.Bie pula sedaerah dengan saya, hehehe nampak tak ke-matching-an kitorang kat situ..hehe ^_^

<<Poster>>

Ini la kali pertama saya jadi AJK peringkat UNIMAS dan melibatkan artis-artis yang popular. Selalunya saya setakat jadi AJK kolej atau kelab IPTA saja. huhuhu kesian kan. Time tu saya pegang dua jawatan iaitu AJK publisiti dan usher.

Macam-macam kerenah yang saya dapat tengok kat geng-geng saya ni, apa taknya, masing-masing excited nak join event yang melibatkan artis ni di samping untuk menambah pengalaman. Bagi saya, ini adalah pengalaman kedua yang saya rasakan macam havoc havoc gitu selepas saya pernah menjadi Pengarah Program masa kat Politeknik KK dulu. Saya tau apa rasanya kalau menguruskan event yang besar macam ni, ditambah lagi dengan debaran-debaran yang yang tak menyenangkan.

Ok, nak dijadikan cerita juga, pada malam DIN hari tu, sebenarnya itu adalah kali pertama saya memakai jubah. Sebelum ni, saya takut sangat nak pakai jubah sebab saya rasa macam tak sesuai pula kalau saya pakai jubah tu, nampak macam kebesaran di badan dan macam orang baru balik dari umrah pula rasanya. Tapi, lepas pakai jubah tu, saya rasa macam selesa pula dan macam nak pakai lagi la, in sha Allah kalau ada duit lebih sikit, plan nak beli jubah la dua helai, 1 helai untuk mak dan 1 helai untuk saya.


Time malam tu, saya bertugas untuk menjadi usher dekat pintu masuk dewan Arena Gemilang, DeTAR Putra. Nak tau tak, time bertugas hari tu, habis kebas pipi ni bah gara-gara kena senyum setiap kali ada orang yang datang, kiranya macam jadi penyambut tetamu la, lepas tu kena cakap macam ni, "Selamat datang", dan "Silakan masuk". Bukan pipi saja yang kebas tau, dengan lutut-lutut ni sekali bah kebas, naik loglai sudah kaki ni sebab kena berdiri dan menunggu dekat pintu selama 2 jam. Lepas tu, kena suruh pula naik tingkat atas untuk jadi penyambut tetamu sebab dah penuh tempat duduk dewan kat bawah. So, sebagai AJK bawahan, kenalah patuh arahan ketua, kan. Takpa, ikut jak. 

Walaupun penat, tapi sangat-sangat menyeronokkan. Yang penting niat a.k.a nawaitu tu adalah ikhlas, in sha Allah. ^_^

Dari atas dewan la, baru saya dapat tengok persembahan-persembahan dari kumpulan nasyid UNIMAS dan artis-artis jemputan.

Ingatkan kat atas pentas jak ada sesi fotografi dan persembahan, rupa-rupanya kat belakang pentas pun lagi banyak kerenah dorang buat...hehehe sumbernya ada dari ajk pentas.

Ok, jom layan beberapa gambar yang saya curi-curi ambil dari beberapa sumber, tapi saya akan creditkan sumber mana saya dapat gambar-gambar tu supaya saya tidaklah kena tuduh sebagai melanggar hakcipta pengguna..hehehe betul ka tu ayat saya??

Gambar credit to page fb Mr.Bie dengan caption "selfie sik malu"

Gambar credit to ustaz mirul bersama ahli-ahli Qasidahnya.

Gambar credit to shuhadah, ini adalah kumpulan nasyid Nowfast UNIMAS. 

Ada satu lagi ahli kumpulan nasyid UNIMAS yang buat persembahan time tu tapi saya tak dapat jumpa gambar-gambar dorang, nama kumpulan yang saya maksudkan adalah Da'my.

Kitorang pun tak ketinggalan juga untuk berselfie..hehe

Bersama Imam Muda Najdi

Di sakura

Sebelum pegi bertugas..

Ok la, tu jak entry untuk hari ni...

Bye dan Wassalam ^_^

No comments:

Please..Leave Your Name Here...