Wednesday, January 30, 2013

My Sakurian Housemates


Assalam dan hai bloggers...

Musim cuti sem saya ni agak best la juga sebab layan drama dan wgm korea jak di rumah..hehe
Bukannya selalu ada peluang macam ni kan. Actually saya bukannya mau cerita pasal korea-korea sebab kalau tengok dari tajuk entry ni pun, ermmm memang tiada kaitan langsung. Kalau berkenaan jepun, ermm la berkaitan sikit-sikit walaupun sepatah perkataan jak.

Ya....tajuk saya kali ni memang ada kaitan dengan jepun. Korang perasaan tak tajuk entry saya kali ni adalah berkenaan “my sakurian housemates”. Sakura tu merujuk kepada nama kolej kediaman saya di UNIMAS dan sakurian tu merujuk kepada orang-orang di kolej tu. Nama sakura tu diambil sempena nama bunga yang ada di jepun sebab pengasas kepada kolej kediaman kami tu adalah berasal daripada negara jepun.

So, nama rasmi kolej kediaman tu adalah Kolej Kediaman Sakura. Hanya kolej ni sahaja yang menempatkan pelajar2 perempuan di UNIMAS.

Ok, cukup mukadimah tentang nama kolej sakura.

Sebenarnya, nak juga saya perkenalkan sorang demi sorang housemates saya kat entry ni, tapi malangnya...folder2 pic yang ada kat dalam pendrive saya sudah hilang semuanya. Huhu tidak dapat mau update pasal mereka. Tidak apa la, lain kali saja la saya akan update. Walaubagaimanapun, akhirnya jumpa juga 1 keping picture ni yang ada menunjukkan keseluruhan housemates saya kat lappy.

All My Housemates

Ok, tu jak entry kali ni...

Wassalam.. ^_^



No comments:

Please..Leave Your Name Here...