Sunday, December 29, 2013

Buang Virus Shortcut Dalam Pendrive

Assalam dan selamat ber'supper'...

Tengah-tengah malam ni terasa macam nak update something pulak. Tapi kali ni, saya bukan nak cite pasal orang atau pengalaman, ni cerita lain dari yang lain.

Kali ni saya nak share tentang macam mana nak remove shorcut dari pendrive kita. Memang ini adalah hal yang biasa berlaku untuk student U khususnya, terutama time nak print assignment kat kedai atau time nak ambik nota kat komputer di bilik kuliah.

So, mulai hari ni, jangan risau, sebab saya akan bantu mana yang saya mampu dan tahu. Saya ni pun baru juga belajar guna benda ni, dan alhamdulillah ianya menjadi.

Owh ya, sebelum tu, saya nak bagitau, cara ni kita boleh guna kat mana-mana lappy ataupun komputer, at least kat dalam lappy atau komputer korang tu ada benda ni iaitu Command Prompt.

#1 : Pegi kat simbol home tu, then search Command Prompt.

#2 : Klik benda tu. Nanti akan keluar benda jenis ni kat screen..

#3 : Then, taip attrib -h -r -s /s /d F:\*.*
       Lepas tu tekan butang enter.
      Cuba tengok yang huruf F tu. Sebenarnya, huruf tu tak semestinya berhuruf F, huruf tu adalah mewakili lokasi pendrive kita kat dalam lappy atau komputer. Kalau pendrive kita terletak di flash drive G, taip la G and so on.

#4 : Then, pegi buka  file dalam flash drive kita. Mesti korang perasan kan sebab ada banyak folder-folder atau file-file kat dalam tu, ada yang dalam bentuk shortcut dan ada yang macam biasa. Highlight semua file yang dalam bentuk shorcut tu, lepas tu tekan butang "delete" kemudian "enter". Semua file yang terkena virus akan terpadam.

So, kalau lepas ni pendrive tu asyik shortcut jak lepas cucuk kat lappy, cuba guna cara ni, manatau berkesan, kan. Saya cuma share ilmu yang saya ada jak, kalau salah tolong tunjukkan. Peace no war.

Bye dan Wassalam ^_^


Wednesday, December 25, 2013

Keluarga Tercinta

Assalam dan selamat pagi...

Pagi yang sejuk lagi nyaman ni membuatkan diri ni makin malas nak mengulang kaji, nak tido memanjang  pun tak boleh juga sebab kepala ni asyik pikir pasal exam jak. Lepas tu, kalau bangun awal pun bukannya nak stdy, online jak yang diuruskan, adehhh apa nak jadi la dengan kamu ni aisyah oiiii...pleaseeee wake up laaa, next week, exam start already bah..haiyoooo...bagi siapa-siapa yang mempunyai kepakaran dalam motivasi khususnya, tolong laa motivasikan jasad dan roh ni supaya belajar.

Sebenarnya bukan hal-hal stdy yang saya nak update ni, entah la macam mana chapter stdy ni boleh termasuk. Hari ni saya cuma update pasal ahli-ahli keluarga saya jak, Tak tau la samada entries sebelum ni saya pernah ada update atau tak pasal ahli keluarga saya yang sebenar-benarnya.


Owh ya, baru saya ingat, dulu-dulu saya ada update pasal adik-beradik saya jak, tapi hari ni saya nak story pasal seluruh ahli keluarga saya yang ada kat tawau tu.

Ok, dengan ini saya mempersembahkan bos-bos besar dalam rumah saya. Taraaaa~


Gambar yang kat atas tu adalah mak bapak saya. Dua-dua saya sangat-sangat sayang till jannah. Mereka la sumber inspirasi, dan buah hati pengarang jantung saya. Satu sikap ketara bapak saya adalah beliau orangnya degil tapi penyayang. Tapi bak kata pepatah, bapak borek anak rintik, macam tu la saya dengan bapak, degil-degilnya bapak, degil lagi saya. Kalau mak pulak, mak saya ni penyabar orangnya, tapi jangan sampai sabarnya meletus, dah la. Semua orang boleh terdiam. Saya paling suka kalau pergi shopping dengan mak, hehehe. Kadang-kadang tu beliau sponsor apa yang kita beli tu. Tapi kena agak-agak  juga la kan kalau nak minta spend, tengok pocket money dulu, kalau awal bulan tu boleh la kena belanja sakan oleh mak, tapi kalau hujung bulan, ermm diam-diam je la..hehe. Selain tu, mak saya ni kuat sangat bekerja. Kadang-kadang dia dapat tidur dalam 3 atau 4 jam jak, lepas tu waktu yang lain tu beliau habiskan dengan membuat kuih-kuih untuk dijual di pasar minggu nanti. Sampaikan ada satu hari tu saya dapat call dari adik saya, dia cakap, mak pengsan kat rumah. Ya Allah macam mau gugur jak jantung ni masa tu. Nak bercakap pun, suara ni dah rasa sebak-sebak. Alhamdulillah esoknya, mak saya dah ok.

Hah yang tu story serba sedikit pasal mak bapak saya, sesungguhnya mereka lah anugerah terindah yang saya pernah dapat dalam hidup ni. Syukur sangat-sangat.

Ok, next saya nak story pasal adik beradik saya yang lain. Seperti saya dah bagitau tadi, saya pernah update pasal adik-beradik saya kat blog ni dulu, klik SINI untuk lebih lanjut. 


Gambar kat atas ni adalah abang, adik-adik dan anak buah saya. Anak buah saya ni sebenarnya anak dari cousin saya. Saya dan cousin memang rapat sangat-sangat, macam adik dan kakak kandung sudah. Ya la, saya ni kan takda kakak, nasib baik ada kakak sepupu, boleh juga share-share cerita dan gosip. Selain adik-beradik yang kat gambar di atas ni, saya ada dua lagi adik, iaitu adik lelaki di bawah saya dan adik perempuan. Dalam adik-beradik, ada dua jak beradik perempuan, yang empat lagi adalah lelaki. Saya anak kedua. Sepatutnya saya ada abang seorang lagi, yang sulung, tapi dah meninggal time kecik-kecik dulu.

Dalam keluarga saya, kami tak pernah pun ambik gambar sekeluarga. Nak tau sebabnya apa? Sebab keluarga kami memang jarang dapat berkumpul bersama-sama semuanya, kalau dapat berkumpul pun, mesti salah seorang tu takda, so takkan la nak ambik gambar keluarga kalau seorang ahli takda kan, nanti ada pulak yang merajuk or ambk hati. 

Takpa la, jom layan beberapa gambar keluarga saya...

mak dan adik ke-2 bongsu

si Upin dan Ipin kat rumah, my little bro

Anak buah yang ke-2 dan tercomel


bye dan Wassalam ^_^


Sunday, December 22, 2013

Waris Botingkek VS Yc Rakcs

Assalam dan selamat petang....

Hujung-hujung minggu ni tak tau nak buat apa. So, nak hilangkan tahap kebosanan yang melampau ni, kita layan dulu music video kat youtube.

Masa tengah syok dengar lagu-lagu kat youtube tu, macam biasa la, saya akan baca komen-komen pengunjung yang lepas. Hehehe bajet rajin pulak kan nak baca komen orang, buku tak nak pulak dibacanya. Tiba-tiba ada satu komen ni kata macam ni, "ciplak ciplak ciplak!!!! walaupon best".

Saya ni pantang sikit dengar hal ciplak-ciplak ni, nak juga tau, apanya yang kena ciplak tu. Jadi saya pun search la satu nama ni kat youtube pastu dengar lagu tu betul-betul. Ermmm lepas dengar tu, baru la saya tau apanya yang kena ciplak. Saya rasa isu ni maybe dah lama kot, tapi saya baru tahu tentang hal ni, almaklum la, agak tertinggal sikit hal-hal gosip macam ni.

Sebelum tu, dia antara dua artis yang kalau kita dengar salah satu lagu dorang ni, memang nampak sama tapi bukang dia...hehehe


Lepas saya search beberapa info dari mr.google, rupa-rupanya waris telah menciplak lagu YC iaitu seorang rapper dari Amerika Syarikat. Tak tau la apa motif si Waris ni nak ciplak, maybe dia ada alasanya tersendiri. Kalau anda dengar lagu kedua-duanya, memang nampak sama dari awal hingga akhir termasuk la tarian gaya lenggok tangan dorang seperti kat dalam gambar di atas ni.

Lagi satu, disebabkan itu, lagu Waris botingkek-tingkek ni terpaksa digugurkan dari pencalonan AIM ke-20. Memang agak sedih juga la kan apabila lagu dah kena calon tapi terpaksa diketepikan atas faktor-faktor yang kita sudah ketahui sendiri.

Tapi, bukan lagu ni sahaja yang menciplak, ada banyak lagi lagu-lagu kat Malaysia ni yang ciplak, pada entry yang lalu-lalu, saya ada update tentang persamaan lagu antara Rossa (penyanyi Indonesia) dengan Ella ft Shah (penyanyi Malaysia), klik SINI untuk info lebih lanjut.

Sebenarnya, tak salah nak menciplak, tapi jangan la jadikan benda tu sebagai hak milik korang, itu kan hasil seni orang lain, kalau nak menciplak pun, kreditkan nama orang atau artis yang korang nak ciplak tu, so, takda jadi isu hangat nanti.

Ce dengar lagu kedua-duanya ni...

WARIS ft JUZZTHIN - BOTINGKEK (Official Music Video)


YC - Racks (Remix) - OFFICIAL VIDEO


ok la, bye dan Wassalam ^_^



Monday, December 09, 2013

Menjaga Hati

Assalam dan selamat petang blogsss

Hari ni saya bukannya nak nyanyi lagu Menjaga Hati ya, lagipun suara saya ni tersangat la berharga untuk menyanyi...hehe saya maksudkan suara saya ni tak la berapa sedap sangat, cuma cukup rasa saja la.

Tahu tak apa makna "menjaga hati" tu???
Semua orang tahu apa itu menjaga hati, kan, tapi tak semua orang tahu nak menjaga hati. Apa sebabnya? Ya, sebab adanya sikap endah tak endah dalam diri, dan kadang-kadang juga, seseorang itu selalu mempertikaikan orang lain bahawa orang tu tak pandai menjaga hatinya, pada hal dirinya sendiri tak reti nak menjaga hati orang lain, so how come orang nak menjaga hati kamu juga. Not fair la kan. So, before kita cakap orang tu tak reti nak menjaga hati kita, adalah lebih baik la kan sekiranya kita cermin dan lihat diri kita sendiri dahulu, mungkin sikap tu datang berpunca daripada diri kita sendiri ataupun mungkin orang tu memang mempunyai sikap macam tu sejak dari kecil lagi. Tak boleh juga kita salahkan sesiapa kan, sebab itu lumrah manusia.

Lagi satu, kadang-kadang kita tak sedar pun yang kita telah menyinggung perasaan seseorang itu, ya la sebab manusia ni kan, kalau dah terlampau happy sangat-sangat, mana la mereka perasan samada kata-kata dia tu telah memberi kesan pahit mahupun manis kat orang lain atau kat kita. So, sebelum kita nak bercakap, menegur kesilapan ataupun bergurau, adalah seeloknya kita berhati-hati dan gunakan ayat yang sesuai dengan keadaan. Kita tak tahu keadaan atau mood setiap orang sekeliling kita kan, mana la tahu time tu, orang tu tengah moody ke, ataupun period ke, tak pun maybe time tu orang tu baru lepas kena marah oleh someone ke, then, time dia tengah mood tak berapa ok tu, kita pulak bergurau atau keluarkan kata-kata yang menyinggung perasaannya, tak ke lagi susah keadaannya tu.

Betul la kata orang, menjaga hati orang lain lebih susah berbanding menjaga hati sendiri. Ada pulak sesetengah orang sanggup menjaga hati orang lain berbanding menjaga hatinya sendiri sampaikan hari-hari dia makan hati sorang-sorang. Orang lain kenyang makan nasi goreng, mee goreng, kue tiaw, roti, airskrim, pizza, kfc dan sebagainya la. Tapi yang sorang tu pulak asyik memendam perasaan, kenyang makan hati. Ibaratnya di luah mati emak, ditelan mati bapak, ermm, eh betul ke peribahasa saya tu, ataupun sebaliknya. Ah mana-mana la, yang penting maksud yang saya nak terangkan tu sampai.

So, berdiam diri lebih baik daripada menyuarakan. aduiiiii.... Kalau dah namanya yang melibatkan perasaan ni, memang complicated la sikit, mengalahkan soalan dalam financial management. Ermmm typical manusia memang macam tu kot. Tapi ada juga kes-kes yang lain pernah dan selalu terjadi kat kita iaitu kita selalu berfikiran negatif dan berfikir itu ini pasal orang lain, pada hal orang tu tak pernah terlintas pun untuk buat macam tu, mungkin hanya kebetulan saja, atau dengan kata lain Salah Sangka. Hah yang ni la punca segala punca dan faktor kepada tiadanya sifat menjaga hati.
Owh ya lagi 1..hehe dari tadi lagi satu lagi satu, yang last nya takda ka??
Ermmm ok la, this is the last but not least, ada juga sebahagian kita yang cuba nak menyembunyikan perasaan tersinggung itu dengan menyatakan yang kita ni "ok jer...", "saya tak kisah laa" dan macam-macam ayat lagi la yang boleh menutup perasaan tersinggung kita tu daripada orang tersebut. Orang macam ni memang tersangat la baik hati dan tulus, dia sedaya upaya nak menyembunyikan perasaan sakit hatinya tu demi menjaga hubungan yang baik dengan orang sekelilingnya. Tetapi, kena beringat juga la kan, manusia pun ada tahap kesabarannya, lambat-laun akan meletup juga ibarat gunung berapi yang mencurahkan lava nya dan akhirnya memudaratkan apa yang ada disekelilingnya. So, saya tak nak la ada yang jadi macam ni. Perlu diingatkan juga, jangan buat endah tak endah dengan orang yang lembut, ayu, dan tambah-tambah lagi kalau orang tu jenis yang jarang marah, hah sekali mereka marah, seribu tahun tak kan mungkin marahnya akan reda.

Sebagai orang yang profesional ataupun matang dan yang sama waktu dengannya la, jaga la hati orang di sekeliling anda, tak kira la dia tu keluarga, bf/gf, kawan, jiran ataupun saudara-saudara kita, berhati-hati dalam berbicara dan perlakuan, memang kadang-kadang kita ni terlalu hyper-active atau agresif, tapi sebaik-baiknya kawal la sikap tu, bukan untuk kebaikan kita sorang jak, tapi untuk orang sekeliling kita.

Ok la, tu jak entry untuk hari ni, esok ada presentation. Harap dapat buat yang sebaiknya. amin.

Bye and Wassalam ^_^ 





Tuesday, November 26, 2013

Akhirnya Jumpa Juga Movie The Phantom of The Opera

Assalam dan selamat petang bloggg..


Sudah bertahun-tahun saya tercari-cari movie The Phantom ni tau, rupa-rupanya kawan saya ada movie tu, ye la cerita tu sebenarnya adaptasi dari novel time sekolah tingkatan dulu, tak pasti juga samada tingkatan 1 atau 2. Apa yang pasti, time saya suka tengok akan satu student kat kelas saya (hehehe malunya nak confess :P).

Masa tu, budak tu baru kena transfer kat sekolah kami, time pertama kali dia masuk kelas, saya tak berapa ambil peduli sangat dia ni, ye la, dia tu dah la baru masuk kelas, lepas tu duduk belakang sekali, yang saya ni pula dah la duduk kat depan sekali, kat tengah-tengah pulak tu, berhadapan dengan sign board lagi, saya pun memang malas nak ambil peduli hal ehwal kat belakang tu. Apa yang saya tau, budak-budak pempuan kat kelas saya asyik usha-usha dia tanya itu dan ini, tapi bukannya la usha-usha yang tergedik-gedik tu, saya maksudkan usha yang mesra sebagai kawan-kawan la. Saya yang kat depan tu, dengar juga la perbualan budak-budak sekelas saya dengan budak baru tu, tapi saya malas nak masuk campur.

Keesokan hari nya, baru saya dapat tengok muka budak baru tu, itu pun time kitorang tengah menunggu murid-murid sesi pagi nak balik, masa tu, kawan saya yang bagitau, yang budak tu adalah budak baru kelmarin. Semenjak hari tu, saya nak sangat tengok muka dia tiap hari, pada pandangan mata saya, dia seorang yang kemas and good looking, budak-budak kelas ada yang gelar dia "clark kent a.k.a superman " dan ada juga yang panggil dia professor sebab penampilan dia sebijik macam ala-ala prof yang nak pegi mengajar sambil bawa case bag nya. Namanya biar la rahsia...hehehe. Ada satu hari tu, time kelas Bahasa English, cikgu suruh kitorang berlakon baca petikan ayat daripada novel The Phantom of The Opera. Dialog tu dibuat secara partner antara lelaki dan perempuan. Runding punya runding, akhirnya cikgu buat keputusan untuk buat undian. Seingat saya la kan, time tu murid lelaki kena pick 1 piece of paper yang ada tertulis nama-nama budak perempuan dalam kelas kitorang, kertas-kertas tu digulung kecil-kecil.

Punya la berdebar time cikgu nak umumkan nama-nama partner, akhirnya, dengan senyum yang lebar dan hati yang girang gembira, saya dapat berpartner dengan si dia iaitu budak baru tu....omo omo omo...time tu, saya rasa macam jadi Lana Lang pula..hehehe, ye la, dalam cerita Superman, kan Clark Kent suka dengan Lana....^_^


Ok, tiba masa untuk kitorang berlakon pula, time tu, saya betul-betul berdiri kat sebelah dia, bukan niat nak menggedik la, cuma tiba-tiba perasaan dup dap dup dap pula muncul, tapi saya cuba buat slumber and cool jak time tu, ye la, pempuan kena la jaga adab sikit. Tahan punya tahan dup dap dup dap tu, tiba-tiba pinggang saya terlanggar bucu meja pula dah, aduhhhh!!!! punya la sakit, nasib la baju sekolah saya tak tercarik di buatnya. Rasanya dorang kat dalam kelas tak perasan kot saya terlanggar meja, cuma kawan yang empunya meja jak tau. Jadi saya pun teruskan la dengan dialog part saya sebagai Christine dan dia sebagai Raoul. Part dialog yang saya paling suka adalah  yang ni... "But, i love u, Christine."
Jangan marah saya tau, ini cuma petikan dialog kat novel tu.


So, semenjak hari tu la saya suka dengan cerita The Phantom of The Opera ni. Saya tak tau pula rupanya novel ni dah di filemkan. Saya tak la reti sangat baca novel BI ni, jadi sebab tu saya malas nak baca, confirm mengantuk punya la, bukan sebab saya tak minat, tapi sebab saya tak faham maksud-maksud ayat yang dia guna. Ye la, ayat kat dalam novel tu kan  guna ayat omputeh dulu-dulu yang penuh dengan madah-madah indahnya...adehhh parohhh... Tak sabar rasanya nak tengok cerita ni, buat masa ni saya tahan-tahan dulu untuk tidak nonton sebab nak fokus dengan semua assignment, projek, presentation dan midterm terakhir nanti. Lepas tu, baru la boleh layan cerita ni puas-puas. Ada banyak movie yang saya nak nonton layan ni sebenarnya.

Ok la, tu jak entry untuk hari ni. Rindu pula dengan kenangan-kenangan time sekolah dulu. ermmm

Bye dan Wassalam ^_^




Thursday, November 21, 2013

Pengalaman Shopping Secara Online

Assalam dan selamat petang bloggg...

Hampir sebulan saya dah tak aktifkan diri di blog ni kan, ermmm macam biasa la, penyakit malas plus busy semakin menular dalam diri ini..hehehe (macam ayat novel jer)

Entry kali ni saya nak story tentang pengalaman saya time shopping melalui online ni. Dulu-dulu mana la saya tau sangat nak beli barang melalui online ni, ye la takut juga kan manatau kena tipu ke apa ke, benda-benda ni semua susah nak percaya sikit, lain la kalau yang face to face kan.

Sem ni tiba-tiba pula macam nak cuba pengalaman beli secara online ni. Hehehe tiba-tiba pula datang mood mengada-ngada nak beli through online ni.

So, langkah pertama yang saya buat adalah dengan survey dulu barang-barang yang dijual secara murah, i mean clearance stock punya produk la, (cehhh speaking pula, macam minah saleh jer) hehehe. Ada la satu page ni kat fb, dorang jual pakaian-pakaian murah kat fb, memang betul-betul murah gilak la. Tak akan jumpa di mana-mana kedai harga macam tu. Beli 3 helai baju dengan harga RM29. Fuhhh murah tak murah.

Apa lagi, saya pun cuba la order, then bank in sejumlah RM30, ye la, kan mesin deposit tu tak boleh masukkan duit kalau angka ganjil. So, dua minggu kemudian, barang tu sampai dengan selamatnya. Memang perasaan ni tak sabar-sabar la nak buka bungkusan tu. Lepas tu, tengok pakaian tu satu-satu. Ermm time tu rasa macam hampa betul, nak tau kenapa? Pakaian tu nampak kecil pula kat bahagian bawah, part lengan memang dah ok dah, cuma part bawah baju tu nampak pendek, tak tutup punggung. Tapi tengok kat gambar di fb, nampak ok jak. Betul la kata orang, yang digambar tak semestinya sama dengan yang realiti.

Beberapa minggu kemudian, saya cuba lagi membeli barang secara online. Kali ni saya beli handphone pula. Hehehe memang ambil risiko betul la beli handphone secara online ni, terutama melalui fb. Masa tengah facebook-ing tu, saya ada terjumpa satu group kat fb ni, katanya dia ni agent untuk yang rebat tu, tapi masa tu saya tak beli terus, saya buat selidik dulu (cehhh macam nak jadi CSI jer) iaitu saya baca dulu komen-komen orang yang sudah memohon dan yang dah dapat handphone tu. Ermmm nampak macam boleh caya jak ni. So, apa lagi, saya pun order la then saya bank in RM89 kat agent tu, tapi dengan syarat kena pm dulu hasil scan ic kita untuk pendaftaran rebat. Mula-mula, macam ragu-ragu jak nak pm ic, ya la benda-benda ni semua mana boleh bagi kat orang sembarangan. Then saya pikir pikir dan pikir, akhirnya kata hati saya cakap, Cuba jak la. Jadi saya pun pm la.

Macam biasa, kena tunggu dua minggu, akhirnya barang tu pun dah sampai tapi saya dapat ambil seminggu selepas barang tu dah sampai sebab masa tu saya ada hal sikit. Perasaan time tu sama juga masa order barang time pertama kali dulu. Rasa tak sabar nak balik kolej cepat-cepat lepas tu buka bungkusan tu. Alhamdulillah handphone yang saya dapat tu amat memuaskan hati, siap ada simkad, kredit dan pakej internet sekali. Rasa macam berbaloi la juga.

Mungkin betul la kata orang kan, benda yang first time tu tak semestinya akan memuaskan hati, sama juga dengan ahli perniagaan yang baru nak memulakan perniagaannya, tak semestinya dia akan untung time permulaan tu, lepas cuba beberapa kali dengan menempuh beberapa cubaan, baru la kemanisan kejayaan tu dapat dirasai. Hehehe tiba-tiba pula masuk tajuk perniagaan ni, apa kes...

Tak pa la, yang penting saya dah merasai pengalaman tu, bak kata orang, "tak cuba tak tahu, dah cuba baru tahu"...hehehe

Walaupun pada mulanya mendapat tentang daripada orang sekeliling, tetapi ku gagahkan jua hati ini untuk mencuba, anggap jak ianya sebagai suatu pengalaman yang boleh diaplikasikan time kat dalam kelas nanti memandangkan saya ambik bidang marketing kat U ni....huhuhu sob sob sob....(ayat macam nak menyedapkan hati jer)

Experience is about learning, so dont be afraid to try out.

Ok la, tu jak untuk hari ni, ada banyak lagi assignment dan projek yang nak disiapkan....

Bye and Wassalam ^_^


Monday, October 21, 2013

Indahnya Pemandangan Dari Kolej Sakura UNIMAS

Assalam dan selamat malam blog...

Macam biasa, hari isnin adalah permulaan hari kuliah. Tapi hari ni saya ada 1 kelas jak, Financial Management. Subjek ni memang sangat la susah. Alhamdulillah lecturer yang mengajar tu  bukan la lecturer yang strict, kalau strict, tak tau la macam mana, mungkin lagi susah kot nak stdy subjek ni.

Hari ni juga, untuk pertama kalinya lecturer bagi kitorang keluar awal sebab slide untuk bab hari ni tak la sebanyak seperti bab-bab yang lalu.

Time balik tu, sempat juga la menikmati pemandangan indah UNIMAS ni dari arah kolej kediaman sakura Blok C (tempat kediaman saya sekarang). Ni la antara pemandangan yang sempat saya shoot menggunakan kamera saya yang tak berapa canggih..hehehe..






Awan pun nampak mendung jak, macam lagu berarak mendung kelabu...Alhamdulillah cuaca pun tak la sepanas hari-hari yang sebelumnya. Hari ni cuaca tenang jak, nyaman  lagi....

Syukur sangat sebab dapat apartment  yang mempunyai view yang secantik ni.

Ok la tu jak...

Wassalam ^_^

Sunday, October 13, 2013

Got A Present

Assalam dan selamat pagi my blog...

Since saya dah masuk semester 3 di Unimas ni, jadual saya sangat-sangat la fit..sampaikan nak update blog pun tiada masa. Hari ni, memandangkan tiada apa-apa aktiviti kolej mahupun fakulti yang berlangsung, so saya manfaatkan masa ni untuk update la serba sedikit kat blog ni.

Kali ni saya nak update tentang hadiah yang baru minggu lepas saya dapat dari seorang kawan saya yang jauh di sana (hehe macam la jauh sangat). Mula-mula tengok hadiah tu, ermmm kemas nya orang ni bungkus...ni dia hadiah tu..

Pastu curious juga la saya nak tau apa yang ada kat dalam bungkusan ni...and then...taraaa...
Oyemjiii soo cute...peach and pink, such a cute colour..makasih untuk kawan a.k.a chinggu yang bagi hadiah ni...sekarang teddy konvo saya dah ada kawan....tapi sayangnya teddy konvo ada kat sabah,so tak dapat nak take a picture for both my teddy...



Apa2 pun...terima kasih friend.. ^_^

Wassalam

Saturday, September 14, 2013

Kerenah Budak-budak

Assalam dan selamat malam..

Baru jak tadi saya tengok video terbaru dari Matluthfi, tajuknya adalah "Mengajar Kanak-kanak Riang". Masa tengah kusyuk menonton tu, tiba-tiba saya teringat pula dengan gelagat adik-adik saya yang suka banyak tanya. Kadang-kadang sampaikan saya pun rasa malas nak jawab soalan mereka tu, tapi bila teringat mereka tu masih lagi budak-budak yang perlukan bimbingan dari orang besar, tidak sampai hati pula saya nak abaikan persoalan mereka.

Sebelum saya cerita lebih lanjut tentang entry ni, saya rasa video ni patut ditonton dahulu oleh kamu kamu dan kamu...

Tajuk : Mengajar Kanak-kanak Riang

Video di atas ni sebenarnya ada kena mengena dengan entry saya kali ini.

Betul juga kata-kata matluthfi ni. Budak-budak lelaki la terutamanya, mereka ni lebih banyak kerenah berbanding budak perempuan. Hyperactive, banyak tanya dan tidak pandai duduk diam, macam adik lelaki saya la.

Hendak dijadikan cerita, masa bulan puasa hari tu, memang normal la kan kalau kita sekeluarga berpuasa. Tapi ada satu hari tu saya tidak berpuasa sebab ada "penyakit" perempuan. Adik lelaki saya tu pula asyik-asyik tanya tentang kenapa saya tidak puasa. Saya nak jawab pun macam rasa segan. Tujuh hari saya tidak puasa, tujuh hari tu juga la dia tanya benda yang sama, adehhhh pening saya jadinya. Lastly, dia tahu juga daripada cikgunya. Adoi budak-budak ni, macam-macam ragam, tapi lucu.

Bukan tu saja, asal tengok TV jak, mesti mereka akan tanya something. Sampaikan saya rasa geram. Ya la, saya ni biasanya tidak berapa suka diganggu terutama kalau menonton. Soalan yang selalu mereka tanya adalah tentang maksud-maksud perkataan. Contohnya macam ni...

Dialog 1
Adik : Kak, apa tu menantu?
Saya : ermm menantu tu maksudnya, kalau kau kahwin nanti, orang yang kau kahwin tu la digelar menantu. (sambil kunyah nasi)
Adik : oooo....tapi apa tu menantu?
Saya : Menantu tu isteri mu atau cewek mu la nanti. 
Adik : oooo....

Adeh, saya yang pening nak jawab soalannya tu, entah la faham ke tidak budak ni...

Dialog 2
Adik : Kak, apa tu lempang?
Saya : maksudnya tampar la. Kenapa kau tanya?
Adik : Tidak la, tadi ada di TV tu cakap lempang.

Memang budak-budak sekarang ni makin bijak. Apa tidaknya, kalau bab-bab teknologi atau gadget, mereka memang terer, tidak perlu diajar, akan pandai sendiri, tapi kalau bab-bab tanya maksud tu, adeh kita yang besar ni jadi pening sebab melayan kerenah mereka tu.

Kadang-kadang kat rumah tu, saya pula yang jadi kamus mereka. Tanya tentang itu ini. Kalau mereka faham sekali, tidak apa la. Tapi kalau asyik-asyik tanya benda yang sama, kita pun boleh geram juga jadinya, kan... Apa-apa pun, best juga la layan kerenah mereka ni sebab tidak bosan. hehehe

Baiiii dan Wassalam

Jangan Salahgunakan Laman Sosial & Media Massa

Assalam dan selamat pagi blog...

Entry kali ni saya nak story tentang betapa bodohnya pengguna teknologi dan laman sosial yang telah menyalahgunakan kemudahan atau perkhidmatan ini.

Ok maybe entry kali ada iras2 bunyi macam sakit hati atau kurang ajar sikit. Tapi itu saya memang tidak nafikan sebab ini adalah sebahagian luahan rasa sakit hati saya juga.

Sejak akhir-akhir ni, macam-macam cerita dan berita yang kita dengar dari laman sosial dan media massa kan. Tidak kisah la samada cerita tu tentang artis, politik mahupun isu semasa. tetapi kebanyakan cerita tu tidak boleh percaya juga tau. kadang-kadang ada pengguna yang saja-saja nak letak tajuk yang boleh mengejutkan jantung kita, then lepas baca jak isi cerita, tiba-tiba terasa diri ini macam dipermainkan jak. hishhhh memang sakit hati betul la.

Macam baru-baru ini, saya ada terbaca kat laman sosial facebook yang mengatakan salleh yaakob maut ditimpa petir. Masyaallah punya la saya terkejut. Then saya pun baca la isi cerita tu. lepas baca jak tu, eeee mendidih betul hati ni tau, rupanya bukan salleh yaakob yang artis tu, tapi orang lain. orang yang tidak bertanggungjawab tu tidak pandai fikir ke, misal kata la kalau ada saudara mara salleh yaakob yang tiba-tiba terbaca tajuk cerita tu, mesti kita semua dapat bayangkan ekspresi muka mereka, kan. So, faham-faham la.

Dalam hal politik pun ada juga benda-benda macam ni berlaku, cuma saya tidak berapa minat nak ambil tahu sebab ini semua permainan yang tiada kesudahannya. sebab bagi saya, biarlah Allah SWT saja yang tahu mengenai perbuatan pemimpin-pemimpin kita dalam memainkan peranannya terhadap rakyat.

Dalam hal ini, satu sahaja harapan saya iaitu saya harap sangat supaya media-media massa dan laman-laman sosial ini dapat digunakan dengan sebaiknya dan bukannya untuk kepentingan diri masing-masing yang ingin mengaut keuntungan atas kesengsaraan orang lain.

Kalau dah tiada cerita tu, cuba la kongsi maklumat yang berfaedah sikit seperti tentang ilmu agama, atau ilmiah. penulisan saya dalam blog ni pun tidak la sebagus manapun, tapi sekurang-sekurangnya saya nak elakkan daripada menyebarkan maklumat-maklumat yang tidak sahih dan tidak berfaedah.

Wassalam

Monday, July 22, 2013

Geng Suka Vs Duka Sakurians @ UNIMAS


Assalam and hye bloggers…

Sedar tak sedar rupanya dah nak masuk semester 3 saya dan rakan-rakan study di UNIMAS ni. Macam-macam perkara yang telah saya lalui termasuklah suka dan duka.
Sepanjang dua semester ni, macam-macam kerenah juga yang saya dapat lihat daripada rakan-rakan saya ni..hehehe…ada yang happy -go-lucky, muka serius, funny, slamber, “hyper-active”, cool, stylo, gila-gila, dan pelbagai lagi la ragam mereka ni. Tapi mereka semua ni memang sahabat yang baik dan memahami. Kalau dah dapat berkumpul tu, duduk 2 atau 3 jam pun belum tentu cukup untuk habiskan 1 tajuk cerita kami…hahahaha :p

So, meh sini saya kenalkan sorang demi sorang …

Yang ni namanya Nia. Berumur 23 tahun.Masih muda lagi. Biasa la awet muda, kan. Nia ni anak jati Sarawak tau. Kalau bab-bab nasihat, serahkan kat dia jak, itu memang kepakarannya, confirm korang akan terdiam dengan nasihatnya..hehehe sabo je la~ Nia ni jenis yang suka berterus-terang, tu yang saya suka berkawan dengan dia. Sampaikan student international pun nak berkawan dengan juga. Jangan jeles tau.Hehe. Nia ada 1 habit pelik iaitu dia suka sangat bercerita kisah hantu-hantu kat kami, then lama-kelamaan dia pulak yang ketakutan sendiri terutama time nak balik bilik lepas bercerita, hehehe ada-ada jak la c Nia ni. Tapi, kadang-kadang best juga dengar dia bercerita pasal tu, tak bosan kita jadinya.

Seterusnya pula adalah Umi nama diberi. Umi sama umur dengan Nia. Umi berasal dari Perak tapi dia guna loghat orang Kedah…hahaha ..Sampaikan  saya ingat dia ni orang Kedah atau Pinang. Umi ni kadang boleh jadi orang yang serius dan boleh juga jadi orang yang sangat gila-gila… kalau korang tak kenal dia, mesti korang anggap Umi ni seorang yang sombong. Tapi, sebenarnya dia baik tau. Dalam masa yangsama juga, Umi ni seorang yang mesra alam. Tapi tu la, kadang-kadang disebabkan dia terlalu mesra alam, dia susah nak ingat nama orang, apa lagi kalau setakat berjumpa sekali dua jak. Walaupun dia tak ingat nama, tapi Umi jenis yang ingat muka. So, don’t worry be happy, tegur jak dia ok kalau terserempak ke, apa ke…

Nursyafiqah Isma nama sebenarnya, tapi saya dan rakan-rakan yang lain panggil dia Ieka jak atau Kak Ieka pun boleh. Ieka adalah anak jati Kedah, tapi ramai orang kata dia macam orang Kelantan, sampaikan dia dah naik jemu dengar benda tu. Hehe.Ieka sebaya dengan saya, 22 tahun. Antara geng-geng yang lain, Ieka la yang lebih matured. Hehehe. Ieka mempunyai karakter yang hampir sama dengan Umi. Serius orangnya.Tapi mesra sebenarnya kalau korang nak tau. Ieka ni mempunyai kata-kata yang sangat bernas dan bijak dalam memberi idea. Yang uniknyadengan Ieka ni, macam-macam bahasa dia boleh, tambah-tambah pulak bahasa Sabah dan Sarawak, memang dia A plus sudah. Kiranya, Ieka ni memang seorang yang serba boleh la. Lepas tu, kitorang semua panggil dia Kakak. Nak gelaran yang lebih advance lagi, biasanya kami panggil dia, Kak Long.Hehehe. (tak payah nak pelik sangat la)

Yang ni pulak Huda. Berumur 21 tahun.Asalnya dari Terengganu hok aloh. Hah yang ni korang jangan main-main dengan dia tau, sekali kena dengan jelingan matanya, boleh terpaku korang jadinya.Huda juga adalah merangkap PA untuk Apartment B2.8 (rumah hostel kami), sebab dia sumber maklumat kami terutama dalam hal-hal aktiviti kolej.Itu adalah salah satu kepakaran Huda, dia bijak dalam mencari maklumat, terutama dalam hal-hal nak cari fb someone.Hehehe. Lagi satu,Huda ni jenis yang suka sangat baca novel. Novel-holic  la katakan. Hehehe. Yang bestnya dengan Huda ni, dia selalu buat muka excited kalau dapat satu benda tu atau ada something yang dia nak buat. Hehehe kadang-kadang dia ni buat kami semua tergelak dengan kerenahnya tu. Apa-apa pun, Huda seorang kawan yang baik.

Siti Suzilawati nama diberi. Tapi boleh panggil Siti atau mek Ti jak.Sebaya dengan Huda, 21 tahun dan berasal dari Terengganu juga. Seingat saya la kan, belum pernah lagi saya tengok Siti marah-marah  yang serius atau dingin terhadap kami. Apa tak nya, asal saja dia nak marah, dia selalu tergelak atau buat lawak. Kadang-kadang Siti ni suka sangat membebel, mangsa bebelannya mestilah si Irah, hehehe sampaikan saya pun macam nak pecah perut tergelak tengok gelagatnya tu. Hahaha tiba-tiba saya teringat dengan mak saya. Owh ya, ada 1 habit Siti kalau time study iaitu dia suka buka buku depan laptop sambil on9 muka buku (Facebook). Hehehe.

Ok, yang ni pulak anak jati dari Selangor, Nurul Zahira nama diberi, 21 tahun. Tapi saya selalu tersasul sebut namanya jadi Nurul Hazira.Dia selalu membebel kalau saya salah sebut namanya.Hahaha.Nama comelnya adalah Zira.Zira jenis yang pentingkan penampilan diri.Kira macam stylo la, tapi bukan stylo yang ranggi begitu. Maksud saya, Zira ni jenis yang up-to-date orangnya. Dia suka mencuba sesuatu yang baru terutama dari segi pakaian.Kalau bab-bab mengedit gambar, serahkan kat dia jak, itu memang kepakarannya. Mesti korang akan puas hati dengan hasil editnya. Then, kalau kami ada masalah atau keraguan tentang laptop or software, dia la juga sumber rujukan kami. Tapi kalau masalah laptop korang tu  jenis yang nazak sudah, baik bawa pergi kedai jak la sebab itu di luar kepakaran Zira sudah, tak dapek nak nolong…

Yang ni pulak geng yang paling slumber and cool jak.Nama diberi adalah Wani, 21 tahun juga.Wani berasal dari Sarawak. Wani ni mempunyai salasilah keluarga yang istimewa sikit, sebab dia ni mempunyai campuran 3 bangsa iaitu Melayu, Cina dan India. Parents dia pun ada mix juga. Unik kan. Korang ada?, korang tak ada~…hehehe. Sedar tak sedar, rupanya Wani ada bakat terpendam tau iaitu berlakon. Hehehe sebabnya dia dulu pernah berlakon dalam subjek Hubungan Etnik sebagai heroin iaitu Yana, seorang pelajar berbangsa Melayu yang berkawan baik dengan  seorang pelajar lelaki bangsa Cina, tapi terhalang dek kerana parents and status bangsa yang berlainan.

Yang ni anak jati dari Perak. Tinie namanya, masih 21 tahun juga. Tinie lahir pada bulan yang sama dengan saya, jadi karakter kami ada persamaan sikit. Gelaran yang dia selalu dipanggil adalah si Comel atau kanak-kanak Ribena.Hehehe.Saya paling suka kalau dengar Tinie bercakap, sebab dia punya loghat Perak tu kelat sangat, tapi best bahasa diorang. Ahah, Tinie terkenal dengan almarinya yang penuh dengan barang-barang  keperluan, semua ada, macam kedai, korang sebut saja nak barang apa, pasti ada kat almarinya. Hehehe. Ada 1 drama yang Tinie suka sangat tengok iaitu Boys Over Flower, drama Korean. Tak tau la sejak bila dia kena virus korea ni. Danjuga  entah berapa kali sudah dia nonton cerita tu, kadang-kadang saya pula yang jadi bosan tengok si Tinie ni nonton cerita korea tu terus. Hehehe.

Seterusnya pula adalah tentang rumate saya. Nama diberi adalah Airin Safaarina.Namanya unik sikit.Dia berasal dari Nogori Sembilan. Mula-mula kenal dulu, saya tak tau nak panggil dia apa dan takut juga la nak tegur dia. Hehe. Tapi dia kata, panggil jak dia Erin.21 tahun juga. Erin ni jenis yang pendiam sikit. Dia hanya akan bercerita benda-benda yang penting jak. Kalau hal kemas-mengemaspula, memang dia terbaik, yang tersembunyi pun tak dapat dah nak mengelak, confirm dia akan sapu.Hehehe.Lagi satu, saya suka bertanya hal-hal agama dengan dia.Dia jenis yang tak “lokek” ilmu juga tau. Sudah dua semester saya ber-rumate dengan dia, memang best.

Hah yang ni kawan senegeri saya dari Sabah, tapi dia dari daerah Lahad Datu, bersebelahan dengan daerah saya. Namanya adalah Nurlaylah, panggil dia Lela jak.21 tahun.Ada satu hari tu, saya, Tinie dan Lela bercerita tentang awal perkenalan kami time mula-mula masuk hostel dulu. Segala-galanya diluahkan time bercerita tu. Tak sangka pulak dulu dorang tengok saya ni macam seorang yang sombong. Hahaha.Lepas tu bercerita pulak pasal “merampas” kawan la dan macam-macam lagi.Pecah perut jadinya kalau diimbas semua tu balik. Lela nijenis yang mesra alam orangnya. Kalau bab-bab bercerita, Lela suka berkongsi tentang pengalaman, idea dan kata-katanya yang mantaptu. Kami semua suka bercerita dengan Lela. Kadang-kadang dia ni melucukan juga. Hehehe.

Next, si kecik molek ni asalnya dari Melaka. Irah nama diberi dan berumur 21 tahun juga macam yang lain. Irah ni pulak adalah jenis yang talk-active. Maksudnya, asal jak dia bercakap, adui punya la laju, macam machine-gun pun ada, sekali nafas jak keluar. Lagi satu, Irah jenis yang suka banyak tanya, sampaikan geng yang lain pun tak tau dah nak jawab apa. Hahaha redha jak la. Yang lain selalu kata kami dua ni lambat “pick-up”, hahaha tapi kami tak kisah, sebab itu la keistimewaan Irah dan saya, kan kan kan Irah~…hehehe. Kalau tak ada Irah, tak tau la macam mana kami nak berjalan pergi beli barang kat luar, sebab Irah ni pandai memandu tau, hermm jangan pandang sebelah mata, walaupun orangnya kecik tapi berkebolehan, tau tak…

Hah yang ni adalah taikonya. Hehe.Namanya adalah Ani.21 tahun juga.Ani adalah anak jati Kedah. Best sangat dapat dengar loghat dia sebab loghat Kedah dia kuat sangat. Ani ni jenis yang senang nak hulurkan bantuan, bak kata perbahasan Melayu, Ringan Tulang. Nak tau kenapa?. Ya la sebab Ani banyak sangat bantu saya masa sem 1 dulu. Pada hal, kami baru jak kenal.Then, yang bestnya juga kat Ani ni sebab dia pandai memandu, manual atau auto, dua-dua pun dia terer. Ani mempunyai persamaan karakter sikit dengan Nia iaitu suka berterus-terang kalau dalam hal-hal yang dia tak suka. Saya suka berkawan dengan orang yang macam tu.Lepas tu, dia juga senang dibawa berkawan sebab dia jenis yang tak pilih bulu kalau berkawan.Semua orang dia tegur dengan baik.

Orite, gadis comel ni namanya Mira, 21 tahun juga. Mira ni anak jati Sarawak tau. Apa yang saya dapat katakan pasal Mira, dia sebenarnya baik. Kalau korang tak kenal dia, memang dia lagi tak akan kenal korang. Hahaha. Actually, Mira ni hanya akan beramah mesra dengan orang-orang yang dia dah kenal jak tau, sebab dia jenis yang susah nak mulakan conversation dengan orang lain.Yang bestnya, kalau ada event kat hostel seperti dinner  dan apa-apa jak, kami selalu minta tolong dengan Mira iaitu tolong make-up. Hehehe. Hasil tangan Mira dalam hal make-up ni semua, memang kami sangat puas hati tau. Hasilnya mesti la cantik.Jadi, siapa-siapa yang dah nak kahwin tu, boleh la call Mira di number 014-4444444, tekan-tekan, tak dapat. Hahaha. Kidding!

Ok, tu la serba sedikit karakter geng-geng baru saya kat UNIMAS ni. Seperti yang saya kata tadi, ada macam-macam ragam dan kerenah mereka ni. Tapi itu la pencorak kehidupan saya di UNIMAS ni, tanpa mereka, memang sunyi la kan.


Itu jak la entry saya untuk kali ni. Next time saya update lagi. Hehehe penat dah tangan saya menaip, nak berehat jap, ok. Mengalahkan macam buat assignment pulak entry ni, kan. Apa-apa pun, harap korang semua enjoy dengan entry kali ni.

Saya menyusun 11 jari tolak 1 jari (11-1) sekiranya ada kata-kata yang buat korang terasa erk.Sesungguhnya, diri ku ini hanya insan biasa yang punya mata, hidung, telinga dan mulut macam korang semua. Hehehe.

Bye dan wassalam… ^_^


Friday, May 24, 2013

PRANKKK!!!! Mangsa Birthday Di Bulan Mei

Assalam dan hepy blogging guys....

Bulan Mei, cukup banyak ujian yang mencabar kesabaran kitorang sebagai warga UNIMAS dan juga sebagai student...

Tapi ujian dan cabaran itulah yang membuatkan saya dan rakan-rakan di sini menjadi rapat dan mesra. Susah senang kitorang tanggung sama-sama walaupun itu bukan salah kitorang. Di sini la kami kenal dan mengenali satu sama lain walaupun pelbagai loghat dan latar belakang yang membezakan kami, tapi  kami adalah SATU HATI.

Actually, itu semua mukadimah semata-mata. Saya bukannya nak story pasal susah senang atau ujian-ujian bagai ni semua.

Yang sebenar-benarnya saya just nak story aktiviti "nakal" yang pernah saya dan rakan-rakan saya lakukan semasa dalam sem ni. Hehehe memang agak nakal la juga sampaikan jadi kes hospital dan melibatkan YDP MPP tuuuu. Adehhhh terserlah kenakalan kitorang di situ.

Sem ni memang banyak aktiviti mem-prank-kan orang yang birthday dah berlaku. Prank2 ni semua adalah perkara yang mesti kitorang buat.

Ini lah anggota keras yang menjadi dalang segala punca prankkk yang telah berlaku..hehehe

Kali ni, sasaran kitorang adalah geng dari kolej kediaman lain. Nak tau x siapa mangsa sebenar dalam kes ni????? Taraaaaaa.....
Ok ini dia...namanya Fatullah a.k.a Fatul... Ala potong-potong kek hanyalah permulaan cerita prankkk kitorang..Korang nak tau x apa cerita disebalik suprise ni semua???? Orite, bak sini saya bagitau one by one....

First, projek tangkap katak....ini la antara sukarelawan yang sanggup korbankan ketakutan dan kegelian mereka untuk menangkap katak... ermmm banyak juga katak yang dorang ni tangkap... tak pasal2 makhluk ni yang jadi korban...maafkan kami mr. and mrs froggies....




 Ini dia taiko dan assisstant penangkap katak-katak...


Then, buat air sirap belacan plus  daun kering yang dah basah berlecak. Tak sempat nak tangkap gambar proses adunan air belacan tu. Tapi,  di sini saya tunjukkan dalang air belacan....ehehhe

Third, bahan yang selalu digunakan adalah TEPUNG...

Barang-barang dah set up, tinggal tunggu mangsa datang jak lagi...


OK, time mangsa dah  sampai tu, apa lagi projek besar pun beraksi...hehehe..



Bukan saja Fatul yang kena prank tau, rupanya dalam cerita prank ni, ada cerita tersirat yang saya sendiri tak tau...Nak tau x apa cerita tersirat tu???

Hermm rupa-rupanya dorang geng2 saya pun berpakat satu sama lain nak kenakan saya sekali memandangkan saya pun lahir bulan 5. Tapi lama lagi kot birthday saya tu. Sampai hati dorang baling tepung kat saya secara bertubi-tubi pulak tu...huhu redha jak. Serius saya katakan, ini la first time orang buat mcm tu kat saya. Hehe happy juga la...


Seterusnya pula adalah geng-geng lain yang turut terkena projek Prank dalam bulan ni...agak sadis la juga dorang dikenakan. Saya sendiri pun tak mampu nak tengok muka dorang time kena prank..Kesian..

Pic kat bawah ni adalah time birthday Farhan a.k.a YB... dia lagi teruk kena prank, air sirap budu plus tepung....hehehe
 tu dia, YB (yg pakai sweater merah hitam) bersama taiko-taiko prank


Yang kat bawah ni pula adalah time birthday Syafiq a.k.a bang Long kawasan...hehe...


Yang kat bawah ni pula adalah mangsa prank pertama di bulan Mei iaitu tini (baju biru) dan nia (baju putih sweater hitam).. Time turn dorang, kami bagi simbah air tasik UNIMAS  jer....hehe x teruk sangat kot....


Hehehehe tu saja la entry untuk hari ni...apa-apa pun we are friend forever.... Susah senang kitorang tanggung bersama. Macam-macam masalah yang menimpa kami sem ni, tapi tu semua hanyalah ujian, dari ujian itu lah, hubungan kami semua menjadi rapat. Sayang korang semua ketat-ketat...

Tak tau la samada sem depan kita dapat tinggal sama-sama lagi ke x...huhuhu. Harap hubungan ni x kan berakhir di sem ni saja...wallahualam

Ok la baiiiiii... Wassalam ^_^


Please..Leave Your Name Here...