Thursday, December 27, 2012

Ketawa...Ketawa... dan Ketawa!!!

Assalam dan malam my blog...

Hari ni banyak sangat ketawa la.

Asal saja dapat berkumpul 1 rumah, mesti ketawa macam nak mampus, kalau boleh, macam mau terkeluar sudah ini usus perut gara-gara ketawa yang overdose...

Yalakan, time begini jarang-jarang sudah kami dapat berkumpul sebab masing-masing sibuk buat revision. Yang saya ni pula, sibuk nonton youtube.hehe...ala sekali sekala jak pun, bukannya selalu....

Ermm sebenarnya risau juga ni sebab saya banyak sangat ketawa. Adui... orang kata tak baik banyak ketawa, nanti ada benda tak baik akan berlaku..selalunya la~

Masa tengah nonton kat youtube tu, wahh macam-macam cerita lucu saya tengok..hehe..tu yang ketawa sampai tak ingat dunia tu...astagfirullah!!!

Semua cerita lucu saya layan, mula-mula maharaja lawak, pastu mathlufi, pastu aksi sindir menyindir artis, and lastly, cerita opera van java...hahaha bengong betul la cerita tu. Tapi lucu bebenor (cewah ala-ala perok gitu lorh)hee...

Ada beberapa ayat yang menarik minat saya time nonton cerita tu...hehe but sweet words bah~
Ayat ni best diguna kalau masa nak urat awek or cowok..cewah...haha mengada-ngada macam kuda betul.

1)  lelaki : tahu tak kenapa aku suka makan apple berbanding anggur?
    wanita: tak tau...kenapa?
    lelaki : sebab aku lebih suka ngapellin kamu berbanding nganggurin kamu...(maksudnya, saya lebih suka kapel dengan kamu berbanding menganggur)

2) lelaki : tahu tak kenapa matahari itu panas?
    wanita : kenapa ya?
    lelaki : sebab matahari itu sedang membakar cinta hati kita...

3) lelaki : tahu tak paku mana yang boleh membuatkan orang mati?
    wanita : semua paku boleh buat orang mati, paku apa yang dimaksudkan itu?
    lelaki : paku cinta pada mu....

Actually banyak lagi ayat-ayat lucu but sweet yang cerita tu bagitau, tapi ini saja yang saya dapat tangkap...hahaha, ya la kan, mereka speaking bahasa indon,tapi  saya dapat paham sikit-sikit saja, kalau ada subtitles lagi bagus kan...hehehe

Apa-apa pun, tak perlu tension-tension stdy. Ilmu tu tak akan masuk dalam otak kalau hati kita tak menginginkannya....So, belajar la time hati kita tenang, baru lah ilmu tu senang sikit nak meresap ke dalam sanubari kita..hehe cewah ayat siot macam nak mampus jak rasanya...hahaha

Peace for study smart....

Wassalam ^_^

No comments:

Please..Leave Your Name Here...