Saturday, December 08, 2012

Hari Kejadian Presentation Ku

Assalam dan Slmt tgh mlm bloggers...
 
Hari ni adalah hari yang betul-betul mendebarkan saya sebab peristiwa presentation sudah kembali!!!
 
Sebelum final exam, mesti la banyak presentation akan berlaku, x kira la sem1 atau sem seterusnya...
 
Kalau di poli dulu, memang selalu juga presentation tapi itu dalam bahasa melayu la, kecuali subjek BI, baru la kena speaking English sekejap...
 
Sekarang saya sudah berada di U, so kena la standard sikit sebagai prasiswazah untuk buat presentation dalam BI. Tambah2 pulak lecturer yang tengah mengajar kami untuk subjek business communication ni adalah lecturer import dari US tuuuuuu~
 
ermmm mau tak mau, semua student dalam kelasnya tu kena present jugak dan lec tu kata, kena ada eye-contact dengan audience dan lec time presentation tu.
 
Saya ni mana la pro sangat dalam BI segala benda ni. Terbelit-belit lidah saya jadinya. Tapi kalau baca buku atau novel dalam BI, boleh la rasanya..
 
apa-apa pun, presentation saya hari ni dapat berjalan dengan lancar dan suara saya time presentation pun agak jelas walaupun suara ni sudah jadi ala-ala ella, rock bah!!!hahahhaha
 
Dan yang paling best pulak, hehehe saya dapat pujian the 2nd good dressing during presentation..wah bangga sekejap...So, tak payah la nak pakai pakaian yang menyesakkan mata dan menyusahkan leher untuk melilit leher kita ni time pakai tudung. Cukup dengan baju kurung dan tudung bawal biasa saja..hehe pandai-pandai saja saya bagi nasihat, sebenarnya ini nasihat untuk peringatan diri saya sendiri, So bagi sesiapa yang terbaca tu, HARAP jangan terasa OK..hehe.. Saya ingatkan dressing saya yang paling selekeh...Alhamdulillah, sedap mata memandang juga orang cakap...
 
Ok, next, kena buat persediaan untuk presentation management pula. Harap-harap dipermudahkan oleh-Nya..amin
 
Lewat malam sudah ni, K la mau tidur dulu...huhu
 
Wassalam ^_^

1 comment:

Mel said...

Biasala tu kalau awal2 baru belajar nak presentation. Mel dulu pun gitu. Kemuncaknya masa nak present final project tuk sem akhir. Macam nak tercabut kepala lutut. Tapi pengalaman tu berguna masa nak temuduga dan bekerja. Aja..aja.. fighting! ^^

Please..Leave Your Name Here...