Thursday, April 12, 2012

Dinner 1Malaysia 1Borneo!!!


Assalam dan pa kabar bloggers...

final exam mau dekat sdh, jadi mood skrg tpksa di tukarkan kepada mood stdy smart sb memandangkan sy adalah sem akhir, so kena stdy btl2 la skrg, x boleh sambil lewa saja, pointer sem ni kena di tingkatkan juga demi untuk mendapatkan medal, insyaallah...hehehe

owh ya, sebenarnya sy bukan mau crita pasal exam atau mood pa ke bendanya tu, sy cuma crita pasal dinner kelab sy yg baru jak dianjurkan ahad baru2 ni. Temanya adalah budaya orang kampung dan 1Malaysia di hotel grand Borneo. Memang siok...


pada malam tu banyak sangat pakaian yang berwarna-warni dan pelbagai jenis pakaian ada mengikut bangsa-bangsa yang ada di Sabah ni. Okai sy akan perkenalkan satu persatu...

ni dia gadis2 borneo yang berpakaian kebaya, baju kurung dan pujabi...lawa gitu kan....penuh dengan warna-warni 1Malaysia...


yang ni tentu la semua orang tau kan baju apa, ni la dia baju orang melayu dan yg tengah2 tu la king of de night...haha mcm mau pegi kahwin pla dia ni kan...


ni pula ada adalah baju orang kadazan...lawa btl dua jejaka ni pakai baju tu tapi malangnya sb tidak tercalon sebagai king.. hehehe


naaa ni la dia orang indian tak jadi..hehe gurau jak, namaste vanakkam...haha tu jak yg sy tau, dua gadis hindustan ni adalah junior sy, nampak bling2 muka dorang dengan alat2 hiasan yang bergemerlapan di muka dorang tu


okai, yg baju kaler kuning tu adalah baju orang bajau. Lawakan baju dia. Terang benderang warnanya...


baju ceongsam dari bangsa cina pun ada bah...hehehe...tambah menarik apabila baju tu dipakai oleh sumandak sabahan...hehehe comel kan sumandak ni


haaa yang ni la baju orang bugis, yg baju kaler kuning n merah tu baju bangsa bugis, orang2 bugis panggil baju bodo...hehe kelakar kan nama baju tu, baju selalu di pakai masa orang kahwin tapi skrg jarang2 sdh dapat jumpa baju ni...


jangan ingat orang melayu jak pandai pakai baju melayu, tgk bdk ni, berpakaian baju selangor biru dengan segaknya, kelahiran sarawak tuuuu....ish3....

okai, memang negara kita ada pelbagai kaum, tapi di sabah lagi lagi lagi banyak....nah kamu ada?hahaha...

bukan jak kmi ni 1Malaysia, tapi juga adalah 1Borneo....hehehe...itu la dinner yg terakhir sy bersama rakan2 dalam kelab PRS sy..moga semuanya akan berjaya menjawab soalan dalam final exam nnti...amin...

No comments:

Please..Leave Your Name Here...