Sunday, March 25, 2012

Blur Dengan Drama Korea Ni...


assalam dan selamat malam bloggers...

Dua drama yang mempunyai tajuk yang sama dan sekali baca jak tajuk drama tu, mesti orang akan kata kedua-dua drama tu ada kesinambungan cerita. Tapi apa yg dapat sy katakan di sini, sungguh kedua-dua drama tu macam tidak ada kaitan jak kecuali lokasi lakonan dan rantainya jak yang sama.

Drama yang saya maksudkan d cni adalah drama korea Dream high 1 dan Dream high 2. Ingatkan lepas nonton Dream High 1, ada la sambungan ceritanya dalam Dream High 2, tapi lepas sy nonton kedua-dua wayang ni, mcm tiada kena-mengena pun.

Ini adalah Dream High season 1 pelakonnya terdiri daripada t-ara eunjung, 2am taecyon, suzy, kim soo hyun, IU, dan 2am wooyoung.

Yang ni pla adalah Dream High season 2. Pelakon-pelakonnya adalah park seo joon, jb, t-ara ji-yeon, kang sora, 2am jin woo, dan sistar hyorin.

Tapi kalau dibandingkan antara dua-dua drama ni, sy lebih suka nonton yang season 1 sebab pelakon-pelakonnya memang berbakat dan best. Lagu-lagu yang ada pun best, tidak boring kita d buatnya. Dan lagi satu, sy lebih faham Dream High season 1 ni.

Apa-apa pun, kedua-dua cerita ni pun dah tamat. Jadi kepada yang belum menonton tu, selamat melayan cerita Dream High......

No comments:

Please..Leave Your Name Here...