Sunday, February 26, 2012

My BFF

Assalam dan pa kabar bloggers...

ermm BFF???tentu kawan-kawan semua tau kan apa makna BFF tu?
maksud BFF tu adalah BestFriend Forever dan bukannya BoyFriend Forever...hehe jangan salah tafsir ok...


ha ni la 3 orang bff aq yang paling aq sayangi...mereka ni dah mcm adik-adik aq. walaupun kadang-kadang kami ada bergaduh ke apa ke, kmi tetap saling hormat dan menyayangi.
dan ini la juga gambar terakhir yang dapat aq simpan selepas majlis konvo di sekolah kami dulu. sekarang masing-masing ada haluan hidup sendiri tapi itu tidak menghalang kami dari terus berhubung walaupun Laut China Selatan telah memisahkan kami berempat.

yang ni kedua tua antara kmi berempat. nama diberi Hasrina binti Masru. orangnya sm tinggi juga dgn aq. dia ni berkulit sawo matang n ramai peminat...hehehe
walaubagaimanapun, sukacita hendak dimaklumkan bahawa adik sorang ni dah berpunya. hatinya telah dimiliki oleh Mr.A...(ish ish ish melepas la korang). dari dulu smpai skrg dia tetap setia dgn Mr.A...huhu terharunya aq...ermm sikapnya hampir sm mcm aq juga yang ndak akan menegur orang kalau orang tu ndak tegur duluan...hehe

yang ni pla ketiga tua antara kmi. biasanya kami panggil kak chik sebab dia yang paling kecik. hehehe jangan marah ya centa, just kiding...nama sebenar akak sorang ni Ashimawati binti Abdu Rahman. kecil molek orang. bermata galak dan berkulit cerah adalah daya tarikannya.hehe...dia ni pun ramai peminat juga tapi mereka-mereka di luar sna tak tau nak menghargai apa yg dah ada di depan mata. hanya perkataan sabar jak yang aq dapat luahkan kat kawan aq sorang ni. walaupun selalu putus cinta tapi dia cool jak klu ada cinta baru yang datang...adui susah pla aq nak explain keadaannya ni. apa-apa pun dia memang kawan terbaik....

tadaaaaa....ni la yang paling adik antara kmi. tapi jangan pandang sebelah mata, walaupun paling adik tapi dia la yang paling besar antara kami juga..haha kalah aq tgginya ni budak... nama c gadis manis ni adalah Nur Munirah Binti Zainudin. sungguh manis orangnya dengan pakaian yang serba pinky2...walaupun kawan sy ni paling tggi dan nampak mcm orang yg sihat jak secara luarannya tapi sebenarnya dia seorang yang anemia iaitu orang yang mempunyai penyakit kekurangan darah. kesian kawan aq sorang ni. sabar yang dik. masa di sekolah teknik dulu, dia selalu jak pengsan kalau time perhimpunan. ermm bercerita pasal soal percintaan nya pula, kawan sy ni pun tidak kurang hebatnya, ramai peminat juga dia ni tak kira dulu atau sekarang. dulu dia pernah la juga smpai pasang 2 ke ndak silap, hehe tapi sekarang dia dah jadi orang yang setia tau...tabik spring sm ierah in da house!!!!hehehe

nah e2 la dia 3 orang sahabat ku dari dulu smpai skrg. walaupun banyak suka dan duka kami lalui, tapi e2 tak memutuskan persahabatan kami. insyaallah kalau diizinkan oleh Allah SWT, mudah2an hubungan kmai berempat akan kekal smpai ke akhir hayat..
amin.

2 comments:

Munierah Aznia said...

alololo..so sweet chenta...love you more.. :) bestfriend forever..i miss you

Aisyah Qaisyiah said...

hehehe ni jak caranya aq dpt lepaskan rindu ku kat korang semua..miss u a lot dear...

Please..Leave Your Name Here...