Tuesday, November 08, 2011

Saya Kena Tag!!!

assalam dan selamat hari raya bloggers...

lamanya sy x kena tag...hari ni, time sy buka blog sy ni, tiba2 ternampak pulak d shoutbox sy yg mengatakan sy ni kena tag...hehe so sy nak bertrima kasih dgn Cik Allysya sebab sudah tagging sy d segmen yg penuh dengan angka 11..wow!

sebelum tu...korang kena baca la dulu syarat2 org rules yg sdh disediakan...hehe sy just copy paste jak ni...trima jak la..

1. Korang wajib post rules ni di belog kesayangan korang tu.
2. Setiap orang mesti post 11 perkara (tak lebih tak kurang) pasal diri korang sendiri..( jangan lah post pasal orang lain pulak yer.. hehe) dalam jurnal korang semestinya.
3. Jawab semua soalan yang telah di tag kepada korang. Then buad 11 soalan baru kepada mereka yang telah korang tag kan.
4. Korang mesti pilih 11 member untuk di tag (kalau nak pilih musuh pon tiada halangan :D) dan link kan mereka di post korang.
5. Then pergi kat belog diorang dan cakap "anda telah di tag :D !! Lihat pada post saya..:)".
6. Important !! "NO TAG BACK" :)

ok...antara 11 perkara tentang sy adalah seperti berikut...hehe mcm mau jawab soalan final exam pulak kan...x pa, layankan jak la~

sy ada 3 bff yg sangat sy sayang dan agak lama la jgk ndak jumpa dorang sebab masing2 sdh kan ada hala tuju hidup sndri, tapi apa2 pun, our relationship will never end...

sy nda brapa suka makan durian, nda tau la knapa, walaupun saya sdh paksa kasi masuk dlm mulut, sy tetap juga nda dapat telan, apa lg baunya, sy mmg ndak tahan, konfem muka sy akan merah hbs ni..

sy suka tgk baby n suka bau baby sebab dorang wangi sangat2....

sy ni agak pemalu la jgk org nya...tapi kadang2 pemalu sy ni pndai hilang pulak klu dah keadaan yg mendesak....hehe

sy paling ndak suka kalau ada yg cuba selongkar brg2 sy tanpa kebenaran, apa lagi kasi sepah2kannya....ish memang naik baran sy ni d buatnya..

okay lepas tu, sy suka juga dengar lagu2 korean terutama dari super junior,beast, big bag, shinee, snsd, kara, cn blue, ft island, orange caramel, dan byk lg la....sb kalau org korean menari memang siok bah...

ermm pa lg ya.....owh ya, sy btl2 suka kaler yg terang2 mcm pink,purple, kuning, hijau muda, biru muda dan kaler2 yg sama waktu dgnnya la...hehe sb kaler terang buat saya ceria~^^

then kebanyakan brg2 sy adalah kaler pink, smpaikan pernah itu hari lecturer sy pernah tegur dan bg tunjuk kat 1 kelas brg2 sy yg serba pink dan kebetulan pulak time tu sy pakai bju kurung pink pulak, nah smpaikan kena cakap yg sy ni manja pulak oleh lec tu...eee malunya time tu

lagi 1 pulak, sy lebih suka kalau org panggil nama sy aisyah atau nur, sy nda mau selain drpd tu,sb nm sy kan ada mksdnya...aisyah tu mksdnya nama isteri Nabi SAW,n nur pulak mksdnya cahaya...

sy ndak brapa suka pandu kereta n ndak brapa suka juga duduk sebelah pemandu sb sy rasa takut,apa lg kalau pemandu tu bw laju, ish bleh jatuh jantung sy d buatnya...so sy lebih suka duduk d belakang jak....hehe tenang sikit perjalanan...

dan yg terakhir ni, sy suka btl mkn ikan...hehe smpaikan kwn2 sy dah paham btl pa yg sy mau mkn kalau time rehat, ntah la, kalau makan ikan,sy rasa nikmat jak mknn tu...

yes! akhirnya hbs jgk celoteh pasal 11 perkara tentang diri sy...hehehe, okay skrg, tiba pulak masanya sy kena menjawab 11 soalan yg sdh disediakan oleh org yg telah tag sy, harap2 soalannya ndak la ssh btl kan, payah nnti sy mau menjawabnya...

1. What would you do if you had a million dollars?
ermm apa ya sy mau bt??maybe sy mau beli rumah banglo, pastu beli kereta, ipad, pastu beli tiket konsert korean n pastu melancong keliling dunia..haha angan2 kosong yg x kesampaian btl..cian ko syah...

2. When you’re on a date, do you think the man should pay or not?
mesti la lelaki yg bayarkan..xkan la bah pempuan....hehehe

3. If you could be a particular singer or musician, who would you be?
sy lebih rela jadi musician jak daripada penyanyi, sebab kwn sy ada tegur itu hari, "aisyah, ko ni menyanyi ka atau membaca?"..hahaha malunya kena teguran mcm tu, tapi trima jak la sb sememangnya yg sy ni nda da bakat pun untuk jadi penyanyi..

4. Do you play video games now?
klu video games sy ndak brapa pndai tapi kalau main game yg d laptop, sy kira pro la jgk...haha

5. Would you rather see a movie at the theater or at home on DVD? Why?
dua2 sy suka...tapi lagi bagus kalau dpt nonton beramai-ramai sb dapat teriak sm2, ketawa sm2,takut sm2, dan semua la sm2..hehe

6. How many hours a week do you spend watching tv?
sy pun ndak tau jgk brapa jam, hehehe...itu terlebih teliti sdh tu kalau smpai mau setting brapa jam tuk nonton tv...

7. which social networking site do you prefer the best: facebook, twitter, myspace, hi5, etc. Why?
sy lebih suka fb dan blog rasanya sb dua benda ni la yg sy selalu buka kalau mood dah bertukar mau on9...hehe, tapi twitter pun ok jgk sb d situ sy dapat tgk tweet2 artis kegemaran sy..hehe best tau...

8. Who is your favourite super hero?
super hero sy mesti la my parents....tanpa dorang, ndak la sy dapat sambung stdy smpai peringkat diploma ni...wahh love both of them soooo much!

9. Which is your favourite song that you would sing at a karaoke?
dri dulu smpai skrg sy suka dengar lagu Bad Day by Daniel Powter...lagu ni sy minat masa sy di form 2 ndak silap sb hari2 dengar lagu ni d tv smpaikan lagu ni pun menjadi lagu fav sy...hehe

10. Which is the celebrity or actor you would want to date?
sy nak artis korean jgk terutama lee teuk, kim hyun joong, tae min shinee dan bae yong joon...hehe minat gilak eh sm dorang ni...sb dorang cute mcm jambu...hehe

11. do you cry when you watch movies?
kalau wayang tu sedih, mmg konfem la bah nangis...hehe

ok, jawab soalan pun dah hbs, penat jgk mau menjawab 11 soalan ni sekali...kalah2 bah soalan exam...hehehe

ok jawab soalan pun sdh, jadi giliran sy pulak untuk buat soalan kepada bakal2 bloggers yg sy akan tagging nnti...nah bersiap la kamu semua ya...hehe

1) apakah maksud nama korang?
2) kamu suka korean ka?berikan sebabnya...
3) apa habit yg korang x boleh elakkan dari dulu lagi?
4) kamu rasa, kamu ni jenis kawan yg macam mana?
5) pernah terpikir ka mau kahwin dengan anak raja?hehe
6) ciri2 rumah idaman yg kamu inginkan yg mcm mn?
7) siapakah inspirasi anda?
8) gadget yg mana kamu lebih suka gunakan kalau nak on9?hp, lappy, ipad or whatever?berikan sebabnya...
9) antara parents dan teman hidup, yg mana korang lebih syg?
10) apa yang anda akan buat kalau kawan anda khianati anda sendiri?
11) pada pendapat korang la kan, korang ni kategori yg mcm mn?cute, cantik or hensem, atau cool?

so tiba pulak masanya kita tagging beberapa bloggers yg bertuah....kena tag 11 org lg tu, adui ramainya~













ermm done for tagging...so kepada yg bertuah kena tagging tu, korang buat la ya...best bah ni segment...hehehe, selamat menantikan tarikh 11/11/11.

okai...tu jak untuk hari ni...sy nak pegi paking barang dulu, sb mlm ni sy kena pegi kk..huhu bye tawau, n hello kk...dan yg penting, pa kbr final exam!!!!

wassalam...

No comments:

Please..Leave Your Name Here...