Monday, October 24, 2011

Cara Untuk Mengetahui Kualiti Handphone Anda

Assalam dan selamat malam bloggers...

okay guys...hari ni saya nak share kat korang cara2 untuk kita mengetahui sama ada handphone kita ni jenis yg berkualiti atau tak dan sekaligus dapat la juga kita kenal kan ianya diperbuat dari mana...ermm senang jak...korang just kena ikut step2 yang saya buat kat bawah ni...so, jom mulakannya~

Step 1 : klik button *#06#. Kemudian akan muncul 15 angka number siri, contohnya -316725104690216

Step 2 : cuba perhatikan angka yang ke-7 dan ke-8 di number siri dalam handphone anda. Sekiranya angka anda adalah...

~angka 02 atau 20 bermaksud HP tersebut diperbuat di Asia tenggara dengan kualiti yang tidak berapa bagus

~angka 08 atau 80 bermaksud HP tersebut diperbuat di Jerman dengan kualiti yang baik

~angka 01 atau 10 bermaksud HP tersebut diperbuat di Finland dengan kualiti yang bagus

~angka 00 bermaksud HP tersebut diperbuat di Perancis dengan kualiti yang sangat bagus

Dan jika HP anda tidak termasuk dalam mana2 angka yang dinyatakan di atas, ini bermakna HP anda adalah tidak original.

dah la...itu jak tuk hari ni...hepy blogging guys^_^
wassalam...

No comments:

Please..Leave Your Name Here...