Wednesday, September 28, 2011

~OPKIM di Tambunan~

assalam dan selamat blogging to bloggers....

wah wah wah...dengan senang hatinya, hari ni sy nak berceloteh pasal program amal kami iaitu OPKIM di tambunan...yeahhh tambunan mariiiiii.....


itu la dia suasana meriah di dalam bas kami...semuanya muka2 xcited ni..hahaha nampak benor kebaruannya..hahaha...dalam muka2 yg xcited tu juga, ada la sikit penatnya sebab terpaksa angkat barang2, makanan, minuman dan yg sama waktu dengannya....

nak dijadikan cerita, pemandangan di sepanjang perjalanan pegi tambunan memang cantik la, superb...tapi, menyeramkan la juga sebab itu kan kawasan gunung ganang, bukit bukau, so jalannya pun agak2 curam la juga, amat bahaya bagi yang gayat..hehe...tapi ianya memang best, x tipu....

wahhhh sungguh indah ciptaan Allah SWT...subhanallah....cantikkan???penuh dengan kehijauan...sumpah demi Allah, sy sangat2 terpegun dan kagum dengan suasana ni...luas dan indah...memang x terkata la rasanya....

perjalanan kami masih jau lg..so singgah la kejap kat kedai tuk melaburkan dan mengisikan pa yg patut...hahaha agak lain juga kan kata2 tu...tempat tu memang sejuk ow mcm di korea jak rasanya, memang la sejuk dan dingin sebab di atas bukit yg penuh gunung ganang kan...ala mcm di gunung kinabalu tu, tpi gunung tu dingin sakit dari tempat di tambunan ni...

yeahhh dah sampai!!!...ni la tmpt yg kami tuju tu...hehe x sabar nak bergotong-royong dengan anak2 yatim ni sambil mengeratkan silaturahim...hehe

keja jangan x keja..hehe
bantulah kakak2 dan abang2 mu wahai adik2 ku...hehehe jum kita menyapu!!!


omg, sempat lagi ar bermusyawarah 4 gadis ni time keja....haha sindir diri sendiri kunun....
masa untuk makan pulak...ermmm yummy~

ok, sekarang saya nak tunjuk la pic2 plus muka2 yg hepy plus penat...huahuahua
ok, gotong royong dan aktvti lain yg kami plan dah hbs, tiba pulak masanya tuk balik...alalalala sedih pulak rasanya...huhu
on da way nak balik tu, kami singgah2 dulu di taman butterfly...hehe tapi sayangnya, kami hanya boleh berada di luar sambil menunggu bas kami kena rehat2 gara2 breknya kurang ok. sebenarnya, time dekat tempat tu la kami hampir lagi xcident terjunam di gaung, event yg sangat2 menyeramkan...copot jantung gue...alhamdulillah, dengan kuasa dan kasih sayang Allah kepada kami, kami selamat juga, pada hal tinggal beberapa langkah lagi baru kami akan terjunam...huhu
ni la lecturer yg jaga kami sepanjang perjalanan tu..hehe smuanya ladies...

ok ni pic yg last...sy dah penat, so nak rehat dulu....

smoga event kali ini menjadi yg trpahit dan termanis bg kmi smua..hahaha
daaa n assalam~

No comments:

Please..Leave Your Name Here...