Friday, September 23, 2011

~Kerana Nila Setitik, Rosak Susu Sebotol~

assalam n pa kbr bloggers...

mesti kmu paham kan pa maksud peribahasa di atas tu...peribahasa tu mmg lama sdh tapi masih berguna di gunakan sekarang tuk mention kat sapa2 jak sama ada tuk menyindir atau untuk karangan atau apa2 jak la...

entah la...tiba2 jak nak tulis pasal tajuk tu sebab tajuk tu mmg ada kena mengena la dengan situasi sy dan rakan2 sy yang lain....bknnya kami terasa la cuma terkesima la juga dengan kata2 yang dilemparkan oleh sesetengah pihak tapi malas la mau bagitau sma sapa2 sb nanti kena wanted pulak...kasi mati rakyat jak nanti..huhu

sy tau ini bukan salah saya or kawan2 sy..sb even kitorang sibuk pun, kitorang tetap juga berusaha tuk datang awal..kira ok sudah tu kalau kami datang lambat at least kami datang juga, daripada langsung x datang, nah itu lagi parah, kan..bak kata orang putih, "Better Late Then Never"...

tapi, knapa golongan2 kami juga yang di"mention"kan iaitu "ahli baru"...pada hal, sy tengok semua ahli baru datang on time juga, ni la yg sy maksudkan, gara2 seorang punya hal, kami2 juga yang kena tempiasnya...huhu amat terasa kami di situ...xpa la..sabar jak la dengan keadaan yg di hadapi, sy rasa, ini la salah satu cabarannya untuk menjadi student yg de best...

sabar itu separuh daripada iman...insyaallah semester ni akan bakal jadi sem yg de best buat sy dan kawan sy...amin...

ok la..itu saja tuk hari ni, malam ni nak rehat banyak2 sebab esok bakal jadi hari yg menyeronokkan buat sy, kawan2 dan kelab yg sy join...mau tau knapa???sebab esok kami akan pegi tambunan tuk buat program keja amal OPKIM...weeeee x sabarnya mau tggu hari esok...huhaihuhai^^

No comments:

Please..Leave Your Name Here...