Wednesday, May 04, 2011

Suka Ati La~

salam dan selamat pagi blogger...
huh hari ni pagi2 dah ada org yg buat sy t'singgung, x lain x bukan, apa lagi jiran sy la....
suka ati sy la bah nak keja sambilan atau x, napa la org2 kat sini suka sgt busy body...
(sabar syah)...huh kesabaran sy dah hilang gara2 ada jiran mcm dorang....yang sy paling sakit ati ni pla, dorang cakap benda2 yg buat sy t'singgung plus dengan muka yg mcm x puas ati ni, then dorang kata itu ini depan2 mama sy, sy rasa mesti mama sy pun t'singgung juga, sb apa yg anak rasa mesti ibu pun akan rasa juga kan, terutama anak ppuan dorang.
ni la muka sy yg dah bengang....huh!
ye la, sy tau la anak dorang tu sume nya keja....sy ni x...tapi sy x nak cari ada sebab bah juga, klu ikutkan ati, sy mmg mau cri keja jgk tuk biaya yuran nanti, tapi apa kan daya, laporan sy belum siap lg, so dua bulan cuti ni, sy just nak fokus kat laporan sy jak....ish manusia sekarang ni sumenya nak busybody, tapi busibody nya bknnya ke arah positif tapi negatif...pa mksdnya tu ya???mesti kwn2 nak tau kan...

busybody ke arah positif b'mksud seseorang itu masuk campur dalam urusan jirannya, then dia bagi nasihat yg bernas pastu kadang2 dia akan bantu sekiranya dia mampu....

busybody ke arah negatif pula, seseorang atau dua orang atau lebih yg masuk campur dalam urusan jirannya, then dia mengata pula jirannya itu kat orang lain sehingga la boleh menimbulkan fitnah dan salah sangka di kalangan jiran2 yg lain...

so kepada c busybody2 d luar sna, klu nak busybody kat someone, t'lebih dahulu siasat la dulu apa mslh org tu, jgn la sampai nak cakap2 sembarang pasal org tu pula....

xpa, biar la orang nak mengata kita, kita patut b'trima kasih la kat org yg mengata kita tu sb dorang bg kita pahala dorang secara percuma....hahaha...so lantak dorang la nak buat apa, yg penting kita x sakit kan ati dorang....

oke la guys, sy nak pergi b'siap dulu, sb hari ni sy nak pergi shopping dengan mama sy....hehehe, dapat juga lepaskan tension di rumah ni.....

bye n wassalam~

2 comments:

♥ MinChun 민천♥ said...

sabo je la...huhu~
dorg kehabisan makanan da d rmh,sbb tu mengumpat org...msti ko blur apa kna mngenanya kn...hehehe~
bila da timbul fitnah...sama la dia makan daging saudaranya sndiri....fikir2kn la... ^_^

Aisyah Qaisyiah said...

yupsss btl tu pin....
ermmm sabo jak la...huhu

Please..Leave Your Name Here...