Wednesday, May 25, 2011

~My Siblings~

salam n selamat malam my frens...


dah agak lama sdh kan sy x update blog sy ni...hehehe dah b'sarang labah2 sdh blog sy ni...kesian blog ni,kejam sungguh tuan punya blog ni kan...hehehe (mengata diri sndri lg tu,haha mmg hampeh la ko ni syah)..


actually hri ni sy just nak story morry pasal adik-beradik sy jak ni sb hari ni sy sungguh sunyi plus penat....haha(apa la yg ko penatkan tu syah mcm mengalahkan VIP jak ko ni)hahaha


ok,sy gtau yg sejujurnya k,sy sunyi sb sorang adik sy dah pegi smbung bljr then tmpt tu bknnya dekat tapi jauh, sy dan kuarga d timur M'sia,dia pula d barat M'sia, pastu sy penat pula sb 1 hari ni jak sy rasa dah mcm mengelilingi 1 tawau hanya semata2 nak temankan mak sy ziarah kubur arwah nenek2 sy dan arwah abg sy iaitu abg sazrin


sy mulakan cite ngan abang sy dulu la ya. ok,yg kat bwh ni adalh abang sy ngan ehem dia la..ehehe
haha sy dpt pic ni dri fb abg sy sb kmi sekeluarga ni ssh dpt b'gambar b'sama2,namanya adlh Malik. sbnrnya,abg sy yg ini adlh ank kedua dlm kuarga sy tpi disebabkan abg sy yg sorang lg dah arwah,jd abg ni la yg dah ambl alih jawatan abg sy yg first tu tuk jadi anak harapan a.k.a anak paling tua. nak di jadikan cite,abg sy ni kurang peramah ckt dgn sy tapi atinya baik dan dia sungguh ambk berat akan pelajaran adik2nya. jarang sy nmpk abg sy ni marah2 tau, ada 1 kali tu,sy pernah t'rosakkan laptopnya then smpai skrg laptop tu x dpt hidup tpi abg sy xla jgk marah2 cuma dia tnya2 jak mcm mn ble rosak,e2 jak...hehehe syukur x kena mrh...


pastu anak yg seterusnya sy la...hehe...lepas sy lahir,adik sy pula la lahir...ni dia muka nya...
hah yg tgh angkat dagu tu la adik sy yg first,nmnya Asrih...hehe kena wanted ni bdk...haha..adik sy ni dulu masa kecik2 suka sgt pakai bju pmpuan tp skrg, fuh ramai pla peminatnya ya, ntah,pa la yg ada sm dia ni. dia ni selalu sy panggil "pesollek", mksdnya kuat jln dan x pndai diam di rumah,slalu jak ada kwnnya tepon suruh jln, sy pun xtau pa dia buat,klu sy tnya,katanya dia pegi rumah cikgunya bantu2 pasang kanopi pengantin. Tapi skrg,adik sy ni dah pegi jauh dari kmi skuarga sb dia dpt twrn smbg stdy d melaka,fuh jaunya...menangis parents sy time dia nak jln ni,alahai xda sdh kwn ku mau nonton drama Juvana...huhuhu


yg seterusnya pula adik yg sy sgt syg tpi kadang2 buat sy sakit ati jgk iaitu hafiz yg hensemboy mcm boboiboy...hahaha
antara adik2 sy,yg ni la paling hensemboi...hehe,comel pla dia kalau di pakaikan tudung, hehe...adik sy yg ni rajin sgt2 sehinggakan sikap kerajinannya tu kdg2 buat aq rimas...haha,jiran2 xkan prcya yg dia ni dah tahun 3 sb saiz bdnnya yg kecik buat org rasa dia ni mcm b'umur 6 tahun..haha awet muda la katakan mcm kakaknya ni (hehehe perasan la pulak)hahaha. sy selalu olok dia "sally~~~" (nama watak kartun dlm upin ipin) sb ntah la,hahaha, kdg2 sy olok dia begitu smpai dia menangis..hehehe,apa2 pun,adik sy yg sorang ni mmg t'baikkkk sb kerajinannya,jgn heran ya,dia ni pndai udah masuk dpur masak air dan goreng telur...besanya dia goreng telur sndri kalau dia nak makan..haha


ok,adik sy yg bongsu pula adalh dikenali sbg asraf...hehe
adik yg ni mmg manja hbs la,dah nm nya adik bongsu kan,so apa pun dia minta mesti dpt. dulu masa sy skolah rendah mcm darjah 1 2 dan 3 la,sy just bw 20 sen jak tapi dia ni masyaallah, msh lg tahun 1,pndai sdh bw duit 50sen, kdg2 50sen tu x cukup jd mak pun bg la seringgit,amboi bdk2 skrg mewah ow...t'kezut sy di buatnya. tapi adik sy yg 1 ni,sy suka sgt ngan bau dia,ntah la knapa...haha penyakit pelik sy yg t'baru mungkin kan.Nak dicitekan lg,adik sy ni,kalau kita nak suruh dia minta tlg ke apa ke, mesti sediakan upahnya la dulu sb kalau xda upah, dia xkan buat,teh upahnya tu mestila lebih drpd 20sen...hahaha mata duitan btl bdk ni.


ok,e2 la dia cite2 pasal adik-beradik sy yg lain, sy buat entry pasal ini bknnya apa, sb sy kesunyian sgt2,terasa rumah ni mcm kurang jak (erm mmg kurang pun sb makin lama,kmi adik beradik akan pergi jauh juga tuk mengejar ilmu demi sbuah impian diri dan ibubapa kmi).


ermm xtau nak taip apa dah tapi mata sy blm lg ngantuk ni...hehe apa2 pun,kalau kwn2 dah hbs baca entry sy tuk kali ni,ringan2kan la tgn kwn2 taip komen pasal entry ni...


bye,selamat malam dan assalamualaikum wbt...

No comments:

Please..Leave Your Name Here...