Monday, April 11, 2011

Segment Minchun : Adakah anda K-Pop Lover?

salam n hye blogwalking~~


wahhh hari sy hepy sangat2 sb classmate a.k.a housemate a.k.a bff .a.k.a rakan blogger sy yg paling suka wat kecoh d shoutbox sy iaitu Cik Minchun telah mengadakan (chewah mcm ada jamuan pla) 1 segment yg b'pandukan K-pop...wow i like itttttttttttt..hahaha (t'lebih sudah)


klu kwn2 nak tau, segment ni b'tajuk Adakah Anda K-Pop Lover? ermmm sgt unik tajuknya....kat bawah ni pla banner tuk segment ni...mesti letak banner ni tau klu nak join, klu x kena penggal...hahaha
Ok syarat2 nya adalah seperti di bawah...hehehe
mestilah menjadi follower blog MinChun_Wonderland nie ^_^ jgn risau,dia akan follow balik...bkn janji tp pasti!hahaha
letak banner nie kat entry kamu dan link kan terus ke blog Cik Minchun
tajuk_Segment Minchun : Adakah anda K-Pop Lover?
jawab soalan senang nie...huhu

Apakah pendapat kamu tentang blog saya?
Apa pula pendapat kamu tentang segmen nie?(Jujur k)
Dalam byk2 artis K-Pop,yg mana satu kamu minat?
Mengapa kamu suka mereka (berdasarkan soalan d atas)?
Hadiah apakah kamu ingin berikan kepada artis kegemaran kamu?
Jika kamu diberikan 3 permintaan,apakah kamu akan lakukan?
Bagaimana kamu menghilangkan rasa bosan yg teramat?
Andaikata kalau kamu terpilih dalam rancangan 'We Got Married',siapakah kamu akan pilih sebagai suami/isteri kamu?
Kamu suka lagu K-Pop apa?
Susun tajuk2 lagu K-Pop kegemaran kamu,maximum 6 tajuk lagu dan nyatakan artis K-Pop mnyanyikan lagu tersebut(nie nak test kekreatifan kamu...huhu) Cth :

'Tell me Your Wish' my 'Shy Boy'.....
I'll  'Found You' 'Before the Dawn' because 'Its You' what i want...
Have a 'Good Day' my 'Supa Luv'.....
=SNSD,Secret,JYJ,Infinite,Super Junior,IU,Teen Top=


Mcm mna?boleh buat...hehehe....

Ok, tiba masanya tuk jawab soalan2 cik minchun pla...hehe :-)

ermmm blog Cik Minchun ni sy suka sgt sb comel n nampak ceria ja klu buka blog dia...n actually sy nak trus terang ni, sy jeles sgt2 ngan gambar header dan gambar yg ada kat shoutbox dia tu, kiut hgga x t'kata,serius ni....huhuuhu

pendapat sy pasal segment ni sgt positif & plus plus plus...hahaha...walaupun sy xla tau sgt pasal korean tp sy pun minat jg kat dorang tau, sumenya gara2 owner segment ni la....hahaha

actually byk sgt sy suka, xtau nak mention sapa dlu...hehe
tapi yg 1 ni mmg minat sgt la...hah ni dia org nya..tarrraaaaaaaaaaaa~

cewah blink2 n ada love2 lg...hahaks

nama mamat ni adalh Bae Yong Jun a.k.a BYJ. Sy minat ngan korean man ni sb yg utama mesti la sb dia ncem...hehe, lg 1, first time sy minat dia time kuar drama baru dia iaitu Winter Sonata pada tahun 2002...hehe owh ya lg 1, sy cukup teruja btl time nonton drama Dream High yg baru sj hbs sb BYJ ada time awal2 episod tu...hehe

hadiah???sy nak bagi mafela la sb sy suka sgt tgk BYJ pakai mafela sb t'serlah kehensemannya d c2...hahaha

3 permintaan sy adalah, sy nak round2 korea selatan xpun jepun pun jd la...haha, second, sy nak jumpa BYJ face 2 face, third, sy nak tiket2 masuk konsert k-pop d Malaysia di jual di bawah RM10...hahaha(t'lebih murah pla)

Ok, Klu bosan sy akan dgr lagu2 k-pop, then pasang kuat2 kat telinga guna earphone,hehe..kadang2 sy akan jln2 di bndar mcm org gila...hahaha

Soalan ni sy suka....klu program "we got married", sy nak b'pasangan dgn kim hyun joong.hehe...my dear BYJ, jgn marah ya, sy cuma selingkuh skjp ja ni...hehehe
hyun joong pun ada muncul jgk time awal2 episod Dream high...

ermm sy suka dgr lagu kumpln SS501-A Song Calling For You dan lagu kmpln Orange Caramel-aing aing...hehe sweet lagu tu....

Ok cik minchun, ni ayat power yg sy nak share ngan awk...hehe

"I Hope" "Someday" i have "Love Like This" and "Happiness" that "Special"
(from : FT Island,IU,SS501,SUJU dan Beast)

Ok,i've done my dear....
jd, sapa yg nak join contest ni paste kan link kamu kat comment blog Cik Minchun ya...bukan kat shoutbox k.

sesiapa yang join segment nie...Cik Minchun akan masukkan link blog kamu ke bloglistnya...^_^
oh ya...sikit lagi terlupa..huhu
tarikh tutup adalah pada jam 11.59pm 16 April 2011
jelas?

bye n wassalam





3 comments:

♥ MinChun 민천♥ said...

woo...mantap la jawapan ko sya...i like...hehehe.... :-P
tp kan sya...ko masi mau p jepun ka lepas tsunami?apa yg ko mau tgk cna...huhu~ XD
juz kidding unnie...nnt dongseng dtg blk utk share jwpn org lain (jika ada)...peace no war.... :D

aisyah Qaisyiah said...

ala aq mau p jepun pun bknnya mau tgk pemandangannya kat sna tp aq mau jumpa snsd sb skrg kan dorang ada lgu version jepun yg run devil tu ka ndak silap...hehehe

Lady Miey Lover said...
This comment has been removed by the author.

Please..Leave Your Name Here...