Wednesday, April 06, 2011

Segmen : Mahu Jadi Diri Sendiri

Salam n hye Blogwalking~

Hri ni sy nak join 1 segmen (pd hal kena suruh ni..hehe) iaitu Mahu Jadi Diri Sendiri. Empunya segmen ni adalah Miszy Dian. Ada bbrpa soalan yg tlh dikemukakan olh owner blog ni...adeh skemanya jgk bhs...hahaha

ni pla corak header dia...kiut kan...serba hijau lg tu, this is my second fav kaler tau..hehe


Ok, soalan2nya adlh seperti berikut, hehe(t'gelak sb bhs yg nerd) :

ruang di dalam rumah yang menjadi kesukaan kamu?

 ermmm sy suka bhgn bilik sy sndri. sb klu dlm bilik kan sy ble golek2 kat atas katil then ble layan fb, twitter, myspace n yg paling penting dpt update blog dgn tenang tanpa kekacauan..hahaha

pengalaman pertama kali bersama sahabat karib kamu?

pa ya???jap2 sy ingat dulu...(mengimbas masa lalu)...owh ya, time tu sy blm brapa kenal dia lg, disebabkan sy xda kwn time tu n dia pun sm jgk, so kmi pun mulakan la perkenalan kmi yg mcm dialog di buat2 ni..hahaha, pastu kitorang pg kantin sm2 pla...hehehe ke mana jak kitorang pg, mesti sm2 mcm kembar siam jak...haha

tabiat buruk kamu yang cuba diubah?

tabiat buruk sy ialah suka lastik telinga adik2 sy sb best pla..haha
lagi 1 sy ni suka pegang telinga sndri n adik2 sy, kadang2 telinga org yg dekat ngan sy, sy akan pegang, tapi klu sy nak pegang, sy tgk org la dlu....sy pon x tau start bila tabiat ni mula...hehe

jika kamu menjadi guru sekolah, mata pelajaran apakah yang akan kamu pilih?

ha sy nak ajar subjek math...ay suka sgt2 math~hehe

bagaimana kamu memujuk / menangkan rakan kamu yang sedang menangis kesedihan?

sy just cakap...sabar la...pastu usap2 dia, tapi e2 klu pompuan jak la ok....klu lelaki, sy x pndai pujuk, bahkan sy biarkan lg, sb sy sdh set dlm kepala otak sy ni, "ala nnt pndai bgs sndri jgk dorang tu, x pyh la nak pujuk2, mcm baby btl"..hahaha (jahatnya aq)

apa yang akan kamu lakukan apabila berada dalam keadaan marah?

klu sy marah, sy p bli eskrim then sy mkn sorang2...x pun, sy mengomel sndri, kdg2 m'khayal skjp smbil m'bayangkan sy tgh hantam e2 org...hahaha bru puas ati~

lagu rakyat atau lagu kanak-kanak yang cukup kamu gemari?

sy suka nyanyi lagu pak mat jual topi...siok lgu tu, smpai skrg sy msh ingat sb time tadika sy slalu nyanyi sm kwn2 sy sblm mula bljr...hehehe

lelaki / perempuan idaman kamu berada di depan mata, apa yang akan kamu lakukan untuk menarik perhatiannya?

ntah...sy pon xtau nak wat pa...klu mengelabah tu ada la...ahaha(alamak teropot sdh)hehehe jgn ktwa ar dian...hehe

mata dan bibir kamu, mana yang kamu rasakan sering menarik perhatian orang?

ermm sy rasa mata kot..hahaha (perasan ni)..ntah la ada apa sm mata ni..chewah mcm ada apa dengan cinta pla...hehehe

ok done...bagi sapa2 yg nak join sila la klik SINI tuk maklumat lanjut ok...
tapi jgn lupa, tarikh akhr segment ni adlah 9/4/2011...jgn lambat ya....

e2 la sj tuk kali ni dian...nnt klu ada pa2 segmen share2 la lg, insyaallah sy akan join...hehehe bye n wassalam~


8 comments:

cik najihah said...

singgah datang dari blog miszy dian :)

MiSzy DiaN said...

astaga.. hahaha..
bahaya ni main lastik2 telinga taw.. ahahaha..
kenapa bhaa kamu suka jadi cikgu math nie.. hairan jua aku.. hehe..
jom share dgn yg lain kt cni..

http://miszydian.blogspot.com/2011/04/mereka-memang-macam-nie.html

kmu bkn dlm bliglist Queen yg Comel tp dlm bloglist Crew DPM :)

b a m b a m ' s said...

cik bambam pon suka math! slm ziarah dr blog dian.. :p

Terjah jom!: Cik Bambam punya stori
Terjah jom!: Belog giler GA & Contest

Irma A.Wahid said...

ramai kata mata menarik..huhuh..singgah dri blog dian..

baca jom
http://irm4blues.blogspot.com/2011/04/segmen-mahu-jadi-diri-sendiri.html

♥ MinChun 민천♥ said...

sya...bru ko tau ko jahat...aku dr zaman x berselipar lg aku tau....hahaha~!!!!

Nour Akmal said...

suka men telinga org la ni ek..huhu..=)

p/s: lg ok klu post komen ni tak de word verification dear..=)

Lady Miey Lover said...

ish ish ish..... aisyah ker nie..... hhhehehe
bru aku knl.... hahahahahaha.....^^

aisyah Qaisyiah said...

alahai~malunya~~hahaha

Please..Leave Your Name Here...