Monday, April 18, 2011

~Cuba Dengar & Apa Persamaannya???~

salam n hye blogwalking...

hri ni sy nak share smthg kat korang...
awal2 pagi sy mesti dgr radio, time dgr tu, ada pla info yg sy bru tau, so sy plan nak share kat kawan2 la...
cuba kawan2 dengar lagu yg sy uploadkan ni....
lagu dari Rossa - Ku Menunggu

DAN

 lagu dari Ella feat Shah - Ku Merindu

ermm kalau di dengar b'kali2, mcm hampir sm ja kan...entah la siapa yg tiru siapa ni...
sekarang ni, macam2 lagu dah diterbitkan sampaikan ada yg menciplak la...adeh~
so kepada pemuzik-pemuzik sekarang ni...guna la idea masing2 erk dan lagu yg diterbitkan tu biar la yg boleh di feeling oleh pendengar....
cuba dengar lagu dulu2 masa zaman arwah P.Ramlee, lagu2 70-an,80-an, dan 90-an....sumenya masih digemari hingga ke hari ini....apa org kata..x luntur dek zaman la katakan...hehehe

so, lagu tu biarla yg ORI ok....

bye & wassalam...

8 comments:

Lady Miey Lover said...

sape pn yg nyanyi... yg pnting mereka bjaya dlm persada seni suara ni... ehhehe.....^^

aisyah Qaisyiah said...

yupzz btl3...
tp kejayaan x patut d capai atas penciplakan semata-mata...

ja luv sa 4ever ( ema_dil ) said...

lau bagi aku ntah lah sapa yang ciplak lagu. heheh sampai masuk melodi lagi tau. tapi kan artis tu tak salah kan.. bb dorang just sampaikan lagu tu.. bukan dorang yang cipta............

aisyah Qaisyiah said...

e2 la pasal...kita x patut tnya artis tu tentang lagu yg dorang nyanyi, patutnya kita tnya pada org yg menulis dan mencipta lagu tu...jd bru la kita ble dpt conclusion nya...

♥ MinChun 민천♥ said...

1st time aku dgr...aku dpt tngkap da lgu rossa nie sma dgn lgu ella tue...aku ok jak...yg penting best...huhu~tue mnunjukkn lgu ella tue da femes d indon... ^_^

aisyah Qaisyiah said...

lagu ni menimbulkan kontroversi ow~

MiSzy DiaN said...

arr lagu ella rupanya.. puas ku pkir lagu siapa yg mrip dgn lagu rossa nie arr.. rupanya ella dan shah..

aisyah Qaisyiah said...

iya lgu ella dian...lama udah lagu ni tp bru ku perasan rupanya lagu ni sm lgu rossa~

Please..Leave Your Name Here...