Saturday, April 30, 2011

Contest Blog Saya Smart

salam b'hujung mggu kwn2...
hari ni sy nak satu contest ni...contest ni dianjurkan oleh Cik Qistina kita ni....hehehe
owh ya, yg ni pla banner bg contest ni ya kwn2....

so, kalau kwn2 nak join contest ni, korang kena baca la dulu syarat2 nya ya....

wajib follow blog Cik Qistina
terbuka kpd semua owg k...
buat satu entry mengenai contest nie n tag kpd 4 owg..x kisah laa sapa pown
 last sekali...tinggalkan link kowg dkt comment box bwh entry Cik Qistina

ok, skrg sy nak tag 4 rakan blogger sy pula...hhehehe(sambil t'sengih2) : : :




kalau kwn2 ada hati nak join contest ni, kwn klik la kat SINI....jom la join sb ada hadiah tau.....

ok la,sy nak blogwalking lg, bye n wassalam....


Wednesday, April 27, 2011

Yeah !!!Dapat Sijil~

Salam n hye Blogger...

wah hri sy hepy sgt sb sy dah dpt sijil dan surat yg menandakan sy dah habis b'praktikal kat syrikat ni...so,tiada kerisauan sdh melanda...hehehe

tapi bukan senang tau nak dapatkan sijil ni, apa ingat senang ka nak dapatkan sekeping sijil yg b'harga ni (e2 bg sy la, xtau la klu bg korang)...hehehe...ni bukti sy dah dpt sijil...cewah nak bagi tayang kat korang kejap, jgn jeles2 ok....hahaha

plus surat pengesahan tamat li pun dah diisi n di simpan dlm sampul yg di susun rapi lg tau, siap dah kena selotep kat belakang sampul tu, tandanya kitorang xble la nak tgk mrkah2 yg kmi dpt, ianya SULIT & RAHASIA.

Then,hri ni kat opis, kakak staf d sni mengadakan jamuan perpisahan tuk kmi jgk...hhuhu sedih ni sb ndak sedar sdh kan mau hbs praktikal....5 bulan sy praktikal d sni, byk kenangan yg sy alami t'masuk lah pernah kena mrh, x t'tegur,hahaha pastu yg paling bes adalah kmi buat gotong-royong secara besar-besaran...cewah bangga ni sb kmi pun d lyn mcm staf jgk d sni, teda pun d beza2 kan soal pangkat e2 ini...huhu touching ni~

ok la, 2 sj entry sy hri ni, malas la nak cite n imbas byk2 sb sy takut nnt t'lebih touching pla then arus deras d mata mengalir x henti2...huhuhu

bye n wassalam....




Monday, April 25, 2011

hafizzainal's contest - senyuman mahal

salam dan pa kabar blogger...
hri ni awal2 pagi sy wajib bw kat blog org lain, then tgh bw tu, tiba2 pla sy t'tengok 1 contest yg mcm bes ni...so sy nak join la....contest ni diwujudkan oleh Mr.Hafiz Zainal ....

ok, yg kat atas tu pla banner empunya contest ni...lawa kan...hehehe


ok, pic yg sy nak pertaruhkan adalah...
pic ni sy snap time keja...hehehe, ni la senyuman yg paling ikhlas pernah sy lahirkan dri bibir sy sb senyuman tu dibuat secara spontan,xda trep2 ayu ok, chewah powernya ayat...hahahaaha...

kat bawah ni pla adalah syarat2 bg sesapa yg nak join ya...:


buat satu entry yang bertajuk ~ 
"hafizzainal's contest - senyuman mahal "

Letak banner contest ni dalam entry anda dan link kan terus ke entry contest ini.
kalau nak letak kat side bar korang pun, sangat di alu2 kan..

plg penting, letakkan la pic anda senyum. x kesah laa pic sorang2 ke pic ngan membe ke. cuma, kalau pic ngan membe tu, bgtaw laa yang mne satu anda ..  kriteria yang di cari bukan lah rupa yang cantik or yg hensem semata.. tpy dinilai dari sume sudut ...
tips : just bgy gambar yang mempunyai senyuman yang x ternilai, cheewaahh. haha..

pastu cite sket ttg pic tu. simple2 je. contohnye nape senyum mse tu, or bgtaw knape senyuman anda unik dan mahal or ape2 laa ye.
bebas je :) 
or, korang just tulis caption je kat bwh pic tu pun boleh. x payah panjang2 sangat pun xpe ...

then, kene la follow blog mr.hafiz zainal sbagai yuran contest. haha.. xde laaa, follow untuk sentiasa update dengan perkembangan contest ini laa.

Jangan lupa letakkan link entry anda di ruangan comment :) so, senang la dia nak menilai blogger2 yang join ..

Akhir sekali, tag 3 orang rakan blogger anda and make sure mereka tahu yer. bru la meriah ... :)

tarikh akhir contest ni adalah 31 mei 2011 tepat jam12 tgh mlm....
weeee 31 mei ngam2 time my befday...hahahaks suka nya....

sekarang sy nak tag 3 blogger sy pla...hehehe kita tgk sapa yg bertuah!!!




so pa lagi, jom la join ramai2, bagi meriah contest ni....hehehe

ok, bye n wassalam



Saturday, April 23, 2011

Kek Biasa2 Saja

salam n pa kabar sumenya...
Hari ni sy nak story pasal kek yg sy buat hri ni...hehe (mengada ngada pla kan sy ni)
Dari hri jumaat hgga la hri ni sy still cuti lg tp sy cuti kat ofis jak, kat rumah pla sy ada banyakkkkkkkkkkkkkkk sgt keja yg perlu d uruskan. (amboi aisyah, keja pa la yg ko buat tu mcm mengalahkan ahli VIP jak,haha)


Hehe tiada la, sy cuma bz sb kena bantu ibu sy, e2 jak, sb mcm biasa la ibu sy kena buat kue itu ini la smpaikan sy x cukup tido...huhu sedihnya~


Tapi, dalam sibuk2 pun, sy masih lg ada masa nak buat kek coklat kegemaran sy ni...ni dia~taraaaaaa:
kek sy ni xla brapa special sgt tp dia punya rasa not bad bah...hehe
ni kek simple, ala setakat suka2 jak bah, yg penting mengenyangkan...btl x....


time nak wat kek ni, huh mmg kelam kabut sy jd nya tau, apa x nya, kakak sepupu sy dah nak blk rumahnya di kunak tp kek ni blm siap sepenuhnya lg, tp nasib baik la dpt jgk disiapkan dgn keadaan yg ringkas but delicious tau....lg pun, bhn2 tuk buat kek ni senang jak didapati dan murah lg, and x perlu la nak beli kat kedai yg b'harga up RM22 tu...buat sndri pun jd bah jgk...hehehe


Ok la, itu sj entry sy tuk masa ni....
bye n wassalam...

Thursday, April 21, 2011

Mengantuk~

salam...
ermm hri mcm xda mood ja sy nak g keja sb mengantuk yg teramat sgt. Apa x nya, jam2 pagi sy bru dpt tido sb bantu ibu sy buat kue.  Kue tu actually nak d jual kat pasar minggu nnt.


sungguh sy rasa pening2 plus mata yg pedas2 nak t'tutup skrg ni...klu nak jalan pun mcm lugai2 (longlai2) sdh. I Need Sleep!!! huhu
blh ka ni ya ambil cuti???haha (ketawa dengan mata yg kuyu) tggl bbrpa hari lagi sy nak hbs praktikal kat TM ni, xkan la sy nak cuti pla, adui alang2 bah kan....

sejak akhir2 ni sy selalu bz trus. Nak on9 kat rumah pun dah xda masa, pa la gunanya sy bli broadband tu klu x di guna juga kan...ermmm broaband broadband~ kesian kau erk, x t'layan sdh...

apa2 pun, esok sy akan cuti hepy ending, chewah mcm hepy apa ja..haha

k la, sy nak wat keja dulu...bye...

xpa, yg penting esok cuti, jd blh la sy balas mengantuk sy ni..

Monday, April 18, 2011

~Cuba Dengar & Apa Persamaannya???~

salam n hye blogwalking...

hri ni sy nak share smthg kat korang...
awal2 pagi sy mesti dgr radio, time dgr tu, ada pla info yg sy bru tau, so sy plan nak share kat kawan2 la...
cuba kawan2 dengar lagu yg sy uploadkan ni....
lagu dari Rossa - Ku Menunggu

DAN

 lagu dari Ella feat Shah - Ku Merindu

ermm kalau di dengar b'kali2, mcm hampir sm ja kan...entah la siapa yg tiru siapa ni...
sekarang ni, macam2 lagu dah diterbitkan sampaikan ada yg menciplak la...adeh~
so kepada pemuzik-pemuzik sekarang ni...guna la idea masing2 erk dan lagu yg diterbitkan tu biar la yg boleh di feeling oleh pendengar....
cuba dengar lagu dulu2 masa zaman arwah P.Ramlee, lagu2 70-an,80-an, dan 90-an....sumenya masih digemari hingga ke hari ini....apa org kata..x luntur dek zaman la katakan...hehehe

so, lagu tu biarla yg ORI ok....

bye & wassalam...

Friday, April 15, 2011

~Sedih~

salam....
hari ni mcm x brapa semangat nak pergi keja...apa lagi nak wat keja kat opis ni...
kalau bkn disebabkan bapa sy yang suruh p keja ni, sy x la pegi sb bapa sy kata...


"pegi la, tinggal ini bln ja lg ko praktikal d sna". kata bapa sy.


awal2 pagi sy rasa lemah sj. nak bangun pun malas. nak sediakan sarapan pun rasa malas jg...
aduh, sy masih x dapat trima kenyataan yg sedara sy tu dah meninggal. ini la first time sy rasa seseorang yang sy rapat dan kenal sgt2 dah meninggal. entah la knapa, hati sy rasa sebak dan sdih tp sy msh x dpt nak kuarkan air mata. mybe sy dah biasa kot menahan2 air mata sy drpd mengalir hggakan keadaan yg sesedih begini pun sy x dpt nak mengalirkan air mata.


pd hal bru sj after yesterday sy b'gurau senda dgn arwah. macam2 yg sy fikirkan pasal arwah. sebelum ini pun, arwah selalu datang rumah sy bantu ibu sy tuk ajar budak2 kampung mengaji dan skrg ni, arwah dah xda. memang sgt terasa la kehilangannya.


hri ni arwah dah nak dikebumikan tp sy x dpt datang sb sy perlu keja lg pun bapa sy x brapa stju kalau sy ambil cuti. sepanjang perjalanan nak pegi keja tu, wajah arwah selalu b'main d pikiran sy.


apa nak buat, Allah SWT lebih sygkan arwah. kita kena redha ja la sb itu la selemah lemah iman manusia.
al-fatihah sekali lg tuk arwah....

Thursday, April 14, 2011

~Selamat Tinggal~

salam hye blogwalking...

hri ni sy nak tido awal la tp sblm tu sy nak buat coretan dlu kat blog sy ni....actually sy nak tido awal ni sb nak tenangkan pikiran. sekarang ni sy tak henti2 b'pikir dan m'khayal tp ni bkn kes di lamun cinta ke apa erk...kmu jgn salah sangka pla.

sebenarnya hri ni adalah hri kesedihan dalam keluarga dan saudara2 sy sb sorang saudara sy dah meninggal (innalillah wainnalillahirajiun) petang tadi...al-fatihah untuknya...

sy rasa sedih sgt2 tp sy x dpt nak kuarkan air mata sb masih x dpt trima kenyataan yg arwah dah xda sb biarpun arwah merangkap sbg mak cik sy tp sy anggap dia macam sepupu sy sj sb umur arwah masih mencecah 18 tahun...

arwah sering m'bantu ibunya menjual pisang goreng wktu petang2, & sy x sangka, petang hari rabu kelmarin adalah pertemuan terakhir sy dgn arwah, masa tu kmi sempat lg b'borak2 psl keja dan b'gurau2 dgn adik2 arwah dan masa tu jg sy xtau knapa tiba2 sy rasa mcm nak pergi beli pisang goreng tu sndrian, biasanya sy akan menyuruh adik2 sy sj, kemudian, pukul 6 sy sampai d rumah tadi tiba2 sy diberitahu oleh jiran yg saudara sy dah meninggal sekitar jam3...huh x t'kata sy masa tu melainkan mengucap ya ampun, astagfirullahulazim, innalillah wainnalillahirajiun...itu sj kata2 yg mampu sy luahkan.

sebak ati sy bila tgk sekujur badan arwah terbaring di tgh2 org2 yg sedang m'baca surah Yasin. skrg ni arwah msh tidak dpt dikebumikan bg menunggu abg nya yg berada di KL dan insyaallah akan smpai pg esoknya.

semoga arwah dirahmati Allah. sedekahkan al-fatihah untuk arwah.....AL-FATIHAH

GA Contest : *POLKA.eSpadrilla*

salam n hye blogwalking~~~

Hri ni sy nak join 1 contest pla, tajuknya seperti yg tertera di atas tu ya...kalau nak join contest ni, kita hnya perlu promote banner Cik Qish ja mcm yg kat bwh ni erk...


ok, sy nak tag rakan blogger yg lain pla....kita lihat sapa yg kena~hee



ok,i've done...so, kalau nak tau maklumat yg lebih lanjut, blh rujuk kat SINI ya...
bye n wassalam~


Wednesday, April 13, 2011

Contest : Bagi Tajuk Lirik Lagu

salam n hye blogwalking~~~


Hri ni sy nak join contest  Bagi Tajuk Lirik Lagu. Owner contest ni adalah Cik Niesa dan dia ada wat lirik lagu tapi dia blm bg tajuknya...hehe pelik kan...
Ok, ni dia header tuk contest ni....


tapi kita kena tgk dlu syarat2 tuk contest ni...

  • amik header tu , then paste kat blog korang .
  • copy lirik tu .
  • korang boleh follow or tak nak follow pun takpe blog nie 
  • sila tinggalkan korang nye link yang korang da buat entry pasal contest nie dekat ruang komen :)
  • tarikh tutup 5/5/2011
pemenang akan diberi tahu sehari selepas tarikh tutup .


yg kat bwh ni pla adalah lirik lagu yg dicipta olh Cik Niesa kita...

hati ini sedang berbicara ,
tentang dirimu dan perasaan ini ,
adakah cinta itu akan berulang kembali ,
atau hanya kenangan di hati ini .

hari hari ku kini bagai tiada erti ,
bagai ada sesuatu yang akan terjadi ,
ku tak mengerti apa rasa ini ,
yang ku pasti cinta ini sudah mati .

apakah sebenarnya yang telah berlaku ,
diantara aku dan dirimu ,
bagai tiada kisah diantara kita ,
yang ada hanyalah kenangan yang terlupa .

aku benci saat ini ,
ketika melihat kau bahagia disana ,
seperti tiada apa yang telah terjadi ,
sedangkan aku luka disini .

andai kau bahagia disana ,
maafkan aku kerna terpaksa berkata ,
disini aku menderita ,
kerna aku masih tak bisa melupakan janji kita .

tuhan beri tahu diri ini ,
agar dapat bisa melupakan dia ,
yang pernah hadir dan kini telah pergi ,
insan yang pernah melukakan sekeping hati ini .

and tajuk yg sy cadangkan adalah...

aku kau dan janji kita

ok dah siap....menang atau kalah, e2 adat permainan...hehehe yg penting dpt join contest lg....wahhhhh

ok, bye n wassalam

Tuesday, April 12, 2011

Contest: Saya Pun Comel La!!

Salam n hye blogwalking~~~~

Hri sy nak join 1 contest yg dibuat oleh Cik Esya kita ni. Tapi sblm tu kita tgk dlu corak banner tuk contest ni ya...nah taraaaaaaaaaaa~~~


contest ni b'tajuk Saya pun Comel la!!...hehe...mcm best kan contest ni...

Ok,ni dia syarat2 yg perlu dipatuhi sblm join contest ni....

buat entry pasal contest ni and copy banner tu.. letak sekali kat entry tu..

letak picture anda yang comel-comel tu..

lepas tu tag kat 5 orang member anda..

lepas tu lagi, bagitahu kat member anda yang anda tag diorang

tinggalkan link entry anda dengan komen kat sini

laki and pempuan boleh join ok


Tarikh tutupnya:- 28 April 2011

pastu, gambar yg sy nak pertaruhkan adalah....ding dong~


cik esya, ni la gmbr comel sy yg x seberapa...hahaks (mengada-ngada sekejap)...

Ok, siap...so kwn2, klu nak tau yg lebih lanjut pasal contest ni, korang ble klik kat ~SINI~ ya....
owh ya, sblm t'lupa, sapa yg mn menang contest ni, akan dpt hadiah tau owner contest ni tawarkan 2 jenis hadiah iaitu sebentuk cincin berlian kepunyaan Cik Esya dan 2 tiket free konsert beliau....

menarik kan???
so,apa tggu lg, jom la join!!!
hehehe terlebih suda~

so, tiba masanya sy nak tag 5 rakan blogger sy yg lain pla...hehehe






ok, smpai sini ja la sy nak celoteh2, hehehe kang nanti kwn2 bosan pla....

bye n wassalam...

Monday, April 11, 2011

Segment Minchun : Adakah anda K-Pop Lover?

salam n hye blogwalking~~


wahhh hari sy hepy sangat2 sb classmate a.k.a housemate a.k.a bff .a.k.a rakan blogger sy yg paling suka wat kecoh d shoutbox sy iaitu Cik Minchun telah mengadakan (chewah mcm ada jamuan pla) 1 segment yg b'pandukan K-pop...wow i like itttttttttttt..hahaha (t'lebih sudah)


klu kwn2 nak tau, segment ni b'tajuk Adakah Anda K-Pop Lover? ermmm sgt unik tajuknya....kat bawah ni pla banner tuk segment ni...mesti letak banner ni tau klu nak join, klu x kena penggal...hahaha
Ok syarat2 nya adalah seperti di bawah...hehehe
mestilah menjadi follower blog MinChun_Wonderland nie ^_^ jgn risau,dia akan follow balik...bkn janji tp pasti!hahaha
letak banner nie kat entry kamu dan link kan terus ke blog Cik Minchun
tajuk_Segment Minchun : Adakah anda K-Pop Lover?
jawab soalan senang nie...huhu

Apakah pendapat kamu tentang blog saya?
Apa pula pendapat kamu tentang segmen nie?(Jujur k)
Dalam byk2 artis K-Pop,yg mana satu kamu minat?
Mengapa kamu suka mereka (berdasarkan soalan d atas)?
Hadiah apakah kamu ingin berikan kepada artis kegemaran kamu?
Jika kamu diberikan 3 permintaan,apakah kamu akan lakukan?
Bagaimana kamu menghilangkan rasa bosan yg teramat?
Andaikata kalau kamu terpilih dalam rancangan 'We Got Married',siapakah kamu akan pilih sebagai suami/isteri kamu?
Kamu suka lagu K-Pop apa?
Susun tajuk2 lagu K-Pop kegemaran kamu,maximum 6 tajuk lagu dan nyatakan artis K-Pop mnyanyikan lagu tersebut(nie nak test kekreatifan kamu...huhu) Cth :

'Tell me Your Wish' my 'Shy Boy'.....
I'll  'Found You' 'Before the Dawn' because 'Its You' what i want...
Have a 'Good Day' my 'Supa Luv'.....
=SNSD,Secret,JYJ,Infinite,Super Junior,IU,Teen Top=


Mcm mna?boleh buat...hehehe....

Ok, tiba masanya tuk jawab soalan2 cik minchun pla...hehe :-)

ermmm blog Cik Minchun ni sy suka sgt sb comel n nampak ceria ja klu buka blog dia...n actually sy nak trus terang ni, sy jeles sgt2 ngan gambar header dan gambar yg ada kat shoutbox dia tu, kiut hgga x t'kata,serius ni....huhuuhu

pendapat sy pasal segment ni sgt positif & plus plus plus...hahaha...walaupun sy xla tau sgt pasal korean tp sy pun minat jg kat dorang tau, sumenya gara2 owner segment ni la....hahaha

actually byk sgt sy suka, xtau nak mention sapa dlu...hehe
tapi yg 1 ni mmg minat sgt la...hah ni dia org nya..tarrraaaaaaaaaaaa~

cewah blink2 n ada love2 lg...hahaks

nama mamat ni adalh Bae Yong Jun a.k.a BYJ. Sy minat ngan korean man ni sb yg utama mesti la sb dia ncem...hehe, lg 1, first time sy minat dia time kuar drama baru dia iaitu Winter Sonata pada tahun 2002...hehe owh ya lg 1, sy cukup teruja btl time nonton drama Dream High yg baru sj hbs sb BYJ ada time awal2 episod tu...hehe

hadiah???sy nak bagi mafela la sb sy suka sgt tgk BYJ pakai mafela sb t'serlah kehensemannya d c2...hahaha

3 permintaan sy adalah, sy nak round2 korea selatan xpun jepun pun jd la...haha, second, sy nak jumpa BYJ face 2 face, third, sy nak tiket2 masuk konsert k-pop d Malaysia di jual di bawah RM10...hahaha(t'lebih murah pla)

Ok, Klu bosan sy akan dgr lagu2 k-pop, then pasang kuat2 kat telinga guna earphone,hehe..kadang2 sy akan jln2 di bndar mcm org gila...hahaha

Soalan ni sy suka....klu program "we got married", sy nak b'pasangan dgn kim hyun joong.hehe...my dear BYJ, jgn marah ya, sy cuma selingkuh skjp ja ni...hehehe
hyun joong pun ada muncul jgk time awal2 episod Dream high...

ermm sy suka dgr lagu kumpln SS501-A Song Calling For You dan lagu kmpln Orange Caramel-aing aing...hehe sweet lagu tu....

Ok cik minchun, ni ayat power yg sy nak share ngan awk...hehe

"I Hope" "Someday" i have "Love Like This" and "Happiness" that "Special"
(from : FT Island,IU,SS501,SUJU dan Beast)

Ok,i've done my dear....
jd, sapa yg nak join contest ni paste kan link kamu kat comment blog Cik Minchun ya...bukan kat shoutbox k.

sesiapa yang join segment nie...Cik Minchun akan masukkan link blog kamu ke bloglistnya...^_^
oh ya...sikit lagi terlupa..huhu
tarikh tutup adalah pada jam 11.59pm 16 April 2011
jelas?

bye n wassalam





Please..Leave Your Name Here...