Thursday, March 24, 2011

TRAUMA!!!

salam n hai blogwalking....
Hri ni sy nak cite 1 peristiwa psl sy,rakan2 sekerja dan bos2 sy. Peristiwa tu berlaku masa kitorang outstation kat somewhere la, sy xnak mention la nama tmpt tu sb nnt memalukan tmpt org sj.


Ok sy mulakan cite sy ni. Masa kitorang on the way nak pergi tmpt suatu resort ni, kitorang t'nmpk la sign board  suatu tmpt arkeologi, then dgr pla cite dri kwn sekerja sy yg mana katanya tmpt mmg best la dan byk bahan2 arkeologi dulu2 yg masih t'tinggal d situ, so bos sy pun t'tarik hati la juga nak pergi lawat2 tmpt tu. Selepas sj kitorang smpai kat muzium arkeologi, kitorang mmg t'pegun hbs la sb punya tggi tangga yg perlu di naik sblm smpai ke tmpt penemuan arkeologi tu. Tpi sblm tu, bos sy suruh la dua org rakan sekerja tu untuk pergi daftar masuk.


Then, nama pun dah daftar, so kmi pun mulakan la pendakian kmi tuk pergi ke atas 2. Fuhh mmg tggi la tangga tu, smpaikan sy pun semput dah gara2 naik tangga tu, apa x nya, kmi perlu daki tangga tu yg mempunyai ketinggian 500 kaki dri paras laut. Perasaan kmi time tu mmg excited la, hnya Tuhan sj yg tahu betapa t'pegunnya kmi apabila smpai di puncak tu. Masa snap2 gmbr tu, gmbr sna, gmbr sni, posing sna, posing sni, tap tap tap, nah t'gmbr la benda2 yg x ingin di lihat, ish3 ngerinya, x sggup sy nak tgk gmbr tu b'ulang kali, adeh...


Ok, melawat muzium dah, ambil gmbr pun dah, so kitorang teruskan la perjalanan untuk pergi ke resort iaitu tmpt penginapan kmi nnti sb bos sy yang kedua ni teringin sgt nak rasa tggl d resort. Mmg best la time kat resort tu sb ble mandi air laut puas2, air lautnya pla mmg cntik. Then, hri pun dah maghrib, so kitorang  pergi la mandi air bersih di bilik air rmh resort tu. First, bos sy yg mandi, pastu kwn sy la sb kesian dia gatal2 gara2 mandi air laut td. Sehingga la kwn sy yg t'akhir mandi, bru dia perasan rupa2nya air yg kmi mandi ni adalah x bersih dan menjijikkan, apa x nya, air tu sbnrnya penuh dgn cacing2 yg b'warna merah pastu kecil pla 2...eeee gelinyaaaa. T'kejut hbs bos sy m'dgrnya, smpai melompat2 dia kegelian sb kemungkinan cacing2 tu msh ada dlm bdn n kpla kmi...ish3 mmg menjijikkan. Badan sy pun trus rasa gatal2. Pada mlm tu jgk, kmi check out dri resort tu.


Pastu kmi rancang la nak tggl di sebuah hotel yg 3 bintang. Kesian bos sy 2 sb sepanjang dia memandu tuk pergi ke hotel tu, atinya x tenang gara2 pikir hal tu trus. smpai sj kitorang d hotel tu, kitorang trus sj pergi bersihkan diri dengan sebersih bersihnya. Itu la peristiwa yg paling dasyat pernah b'laku kpd sy, rakan2 sekerja dan bos2 sy. Suatu pengalaman yg btl2 mengajar kmi agar b'hati2 dlm memilih  tmpt penginapan.


ok, itu la sj entry sy tuk hr ni. Jumpa lg dlm entry yg setrusnya nnt...
bye n wassalam..

3 comments:

Henry Zackery said...

euww... giler cacing..mesti melekat kat rambut kan ?

10 Remaja Popular Dunia

MisZ Qaisyiah mKe said...

blueckkk geli yg t'amat sgt la klu t'ingat peristiwa tu, meremang bulu roma kuma sy...eeee

tiefazatie said...

omg!xsanggup..mana jg nie?

Please..Leave Your Name Here...