Wednesday, March 23, 2011

SEGMEN: Kenangan zaman sekolah menengah

salam n hai blogwalking...
Hari ni sy nak imbas2 kembali la psl zmn skolah dlu2...wuuuu rindu nak g skolah n pakai uniform skolah semula. Zmn persekolahan la zmn yg x ble dilupakan. Segment  kenangan zaman zekolah menengah ni adlh dri kecik itu comel. so jom layan bbrpa soalan yg ada dlm segment ni...


soalan2 nya adalah seperti berikut, cewah...hehehe :

subjek yg korang paling suka?

subjek yg sy suka adalh mestilah math, akaun, n geografi. Sy suka benda yg mengira2 ni. Hehe mesti org heran napa sy suka subjek geo ni kan???actually sy mula suka ngan subjek ni time kat form3 la. Time 2 mmg nak gila la stdy geo ni sb kena hafal peta, pastu hafal tmpt2 bhn2 mentah yg b'taburan d seluruh m'sia lg. Sy suka klu cikgu suruh sy cri nm2 bhn2 tu d ats peta sb sy dah hafal tp skrg ni lgsg xtau dah...hehehe. Byk sy nak story psl geo ni, tp tkut pla kwn2 kebosanan nnt...hehe

subjek yg korang paling x suka?

sy x brpa minat nak bljr subjek kemhiran hidup time form3 dan subjek BM. Klu bab2 karang mengarang ni sy mmg lembab ckt. Terutama klu cikgu suruh wat ringkasan n mengarang sebuah cite b'dasarkan peribahasa yg di beri...Huh pyhnya sy nak wat sb mesti sy akan jd org yg paling lmbt m'hntar..hahaha

cikgu kesayangan korang dan kenapa korang sayang dia?

ermm cikgu yg sy suka skali adalh cikgu math sy time form4 & 5 dlu sb org nya hensem n cool...hahaha(mengada ngada mcm kuda skjp). Disebabkan sy dan seorang  kwn lelaki d kelas sy selalu b'saing dlm math, so cikgu sy ni selalu nak menangkan kaum sejenis..hehe tp e2 x melemahkan semangat sy tuk stdy math bahkan sy suka lg klu d wat mcm 2. Sy msh ingat lg, cikgu ni selalu ckp kat sy dlm kelas, "aisyah, jgn tidur..fokus..kmu ni". hehe sy ni suka tido time kat kelas smbil kpala t'angguk scara tiba2, pastu mula cikgu ckp kat sy, "hah aisyah, brapa dah ikan yg ko tangkap 2"..haha dgn t'sipu malu sy wat gaya selamba jak...haha

apa kenangan yg korang paling x boleh lupakan masa zaman skolah dulu?

soalan ni sy suka. Paling sy ingat adalah time sy dan rakan sekelas yg len nntn wayang drama princess hour d kelas pastu pasang LCD lg, mmg puas ati nontn dgn skrin besar d kelas...haha. Sgala lampu, tingkap, langsir dan pintu d tutup. Sehingga la ada sorang cikgu sandaran dtg p kls kmi bg warning kat kmi, tp kmi dgr jak bebelannya 2, esoknya kmi wat lg...hahaha. lg pon kmi dah minta kbnrn la ngan cikgu lain.

apa nasihat korang pada budak2 skolah zaman sekarang?

ok, tuk bdk skolah, nikmati la zmn persekolahan anda skrg ni. Ambil la peluang ni tuk m'perbaiki diri anda sbg seorang permata negara yg b'guna. Kalau anda tidak menikmati zmn anda skrg, sy pasti kmu akan t'ingat2 trus peristiwa time kat skolah. Dan jgn lupa, stdy baik2 tuk ibu bapa, diri sndri dan negara. Jgn main dlm menimba ilmu...

ok. itu la sj yg sy nak story mory kat cni psl segment kali ni...
nak tau psl segment ni dgn lbh m'dalam sila la klik  SINI ok..
bye n wassalam...

4 comments:

rose said...

Nice Post.dawn,jang,express newspaper job ads at http://toppakjobs.blogspot.com

MisZ Qaisyiah mKe said...

hehehe thanx rose~

Nour Akmal said...

hye..thanks join..
bestnya kat sek ade cikgu yg hensom n cool..

MisZ Qaisyiah mKe said...

iya sma2 nour akmal...
sgt2 bes...hehe

Please..Leave Your Name Here...