Thursday, March 31, 2011

JALAN-JALAN KAT TAMAN BUKIT TENGKORAK

Salam n hye blogwalking~~~

Hri ni sy nak cite dan tunjukkan beberapa gambar saya semasa melawat di 1 tmpt ni...mmg siok la tmpt ni...nm tmpt ni adalah  BUKIT TENGKORAK~~~

Ni adalah tangga menuju ke puncak bukit tersebut.

Bukit Tengkorak ni terletak ni daerah Semporna. Pemandangan di tempat tersebut sangat nyaman dengan dipenuhi tumbuh-tumbuhan yang menghijau. 

hehe time ni, kitorang ambil pic dlu sblm mendaki. Semasa datang ke tempat ni, sy x t'pikir pun akan mendaki bukit setinggi 500 kaki, dah la time tu jgk sy bukannya pakai kasut, tapi pakai high heel. Huh memang payah btl nak m'daki time tu...hehe, So pa ble wat, t'paksa la sy dan kwn sy tu buka high heel, then b'kaki ayam sj mendaki bukit...hehe sangat menggelikan...hahaha

ok proses mendaki pun dimulakan.. (hehe mcm lain sj ayat sy tu, ada pla dikatakan proses)..wah wah siap main peace2 lg kitorang time tu..hahaha

ermm rasanya pic ni di ambil time kitorang dah nak smpai di check point yg pertama. Smpai sj di situ, tiba2 ada pla sesi shooting kat check point tu, ntah la shooting apa dorang wat kat situ, yang kami tengok, ada beberapa orang tengah wat tarian mai daling2 iaitu salah satu tarian bagi suku kaum bajau.

ok, ni adalah pic sy ambil time kmi dah sampai kat check point pertama. Yang pakai spek di sebelah sy tu adalah kak ros namanya. Asalnya dri semenanjung. Fuhh jau tu beb....hehe

haha ni la sy. adehhhh posing tu beb, malu pla sy nak tatap trus pic ni...xpa, korang layan sj k...hehe.. Btw, cuba korang hayati pemandangan yg ada kat belakang sy tu, syok hbs!!!

 pic ni time kitorang dah smpai kat puncak....hehe memang tinggi beb~~

snap again~~~~^_^

ok, jom layan pla beberapa pic yg kmi ambil time berada di atas puncak...nak diceritakan, time tu cuaca hujan renyai2 sj, memang bahaya la kalau ada pengunjung yang mau mendaki sebab keadaan tangga dan jambatan licin. Tapi itu tidak melunturkan semangat kmi untuk mendaki (chewah semangat berabis ni pd hal dlm ati, ada sikit takut2...hehe)...Disebabkan licin tu la kmi t'paksa buka high heel supaya kmi dpt b'jalan di atas jambatan dan tangga dengan lebih selamat. Alahai melalut hbs pla sy kat sni, bila la nak ditayangkan  pic2 nya ni...hehehe, ok harap b'tendang kwn2..oppps sory, b'tenang~~~~hehehe

sign board yg menunjukkan anda dah smpai kat puncak~

check point yg ntah ke brapa ni...hehehe, t'lalu bz dah kan m'hayati ciptaan Allah SWT, smpaikan tmpt check point pun sy x brapa perasan...


ini la pemandangan dari puncak bukit tengkorak...lawa kan~~

tinggi kan kawan2

nahhhh itu la puncak yg palinggggggggggggggggg tinggi sekali (adeh brapa punya paling la ko nak letak syah...hehe)
tinggi kan kawan2, bagi sapa2 yg gayut tu, ermm sy galakkan, x pyh la naik, kang nnt ada pla yg lemah jantung...peace no war~


setelah beberapa lama kmi mendaki bukit tu dengan susah payahnya, proses turun bukit pun bermula. Tapi tgk dri pic kat atas tu, sumenya masih jg bersemangat seperti biasa...hehehe
muka2 pun masih jg menunjukkan kesemangatan dalam kepenatan...hahaha skemanya ayat~~

Sepanjang perjalanan sy mendaki tu, ianya mcm memberikan sy 1 pengalaman yg xkan dilupakan sampai bila2. Nah blh la sdh ni kan mendaki Gunung Kinabalu...hehehe.
Yala kan, sy dah dpt daki Bukit Tengkorak ni, so insyaallah dpt la jg sy daki Gunung Kinabalu pla lepas ni sb itu la perancangan jangka panjang antara sy dan genk housemate sy...hehehe

Ok, itu sj entry sy wat masa ni, nanti di lain hari dan masa akan dtg sy akan wat entry yg bru pla...hehehe
owh ya, klu dah baca, ringan2 kan la jari kawan2 menaip di kotak komen sy tu, x pun bagi like sj...hehehe peace no war...keep in touch~~~^_^




17 comments:

Lady Miey Lover said...

nnt kta p tmpt nie erk..... hehehehe

ja luv sa 4ever said...

syahhh bila lah agaknya kita g tmpat ni lg kan hahahaha tgok dorang c kazrul g smporna lagi tapi g buat sales alaaa lau kita tak da mana best kan kita ni harapan hahahaha ( perasan nak jdi harapan )

aisyah Qaisyiah said...

lady miey: hehe ok sj..tp kita kena cri transport dlu...

ema: haha chewah perasan harapan nusa dan bangsa kunun...hehe

Doris said...

Bestnyer tempat nih. Teringin plak aku nak pi daki.

aisyah Qaisyiah said...

doris: yupss sgt2 best dear...pasti kmu akan t'pegun melihat suasana pemandangan kat sna...

ja luv sa 4ever said...

wehhhh akhirnya kita g semporna lg kan hahahahahahaha

♥ MinChun 민천♥ said...

huhu~aku da smpai cni unnie...penat kn naik tangganya....hee~ ^_^ tp berbaloi lepas naik atas...cantik pemandangannya....jom bw geng UG p cna....

aisyah Qaisyiah said...

ya ka dongseng...bila tu???dongseng mija mau btl pg cni...jom plan pg cni sm genk ug...hehehe

♥ MinChun 민천♥ said...

nta...nda ingat...lepas SPM kali...hehehe...
aku tdo d floating resort...
ble bha klu ada transport p cna...aku on jak... ^_^

aisyah Qaisyiah said...

wahhh besnya ko dpt tido d floating...actually kmi mau tido sna tp bos ku kata tido d hotel seafest ja la...
iya tu la ja mslhnya, klu ada saleh kan bgs jd dia ble bw kita g sna...besnya tu kan klu pg ramai2, kasi kepoh tu semporna...hahahaa

♥ MinChun 민천♥ said...

andu bha...hehehe~
ya...betul2.... ^O^
tp besanya klu kta plan mesti x jd...
mcm hr tue kta mau picnic d air terjun...skali p tanjung tergulung pla...ahaks!

aisyah Qaisyiah said...

haha ya btl 2...x blh bha d rancang2 ni sb takut x jd nnt...

pak long said...

salam...
bila la agaknya kita boleh sampai sana makan angin....

nida husna said...

uwaaaaaaaaaaaa,,mcm best jer

aisyah Qaisyiah said...

@pak long : hehe ajak la family klu pak long nak makan angin kat tmpt tu...

@husna : sgt2 bes husna, x rugi tau g sna...hehe

radapunk said...

Reading this was such a great help. Anti aging skin products is such a complicated thing and this article explained it well. Many thanks to this new information.

generic nolvadex

yizucrap said...

I’ve been into blogging for quite some time and this is definitely a great post.Cheers!

generic paxil

Please..Leave Your Name Here...