Saturday, February 12, 2011

~gila-gila di ofis~


adeh hr ni tiba2 pla nak story psl d ofis....pd hal byk lg keje d ofis ni yg perlu d siapkan tp msh lg ada masa nak b'blogging...hahaha....mentang2 la kan bos xda hr ni, dia p outstation d kk seminggu lbh...jd sumenya nak jd raja d ofis, kuar masuk ofis suka ati jak t'masuk la aq sekali...hehehe...xpa yg penting KITA ENJOY!!!...hahahahaha^_^
nah tgk la ni...sempat lg b'pozing2 time xda staf d ofis...hahaha...yg bju putih 2 nm nya kak ann, dia ni gila2 ckt sb suka sgt buat bunyi yg pelik2 d ofis...haha...nah  ygg pakai sweater 2, c ema nm nya, dia ni kwn aq time d kmpung dlu..ada lbh 5 tahun la jgk kmi lost contact tp ndak sgka pla blh tersatu ofis ma dia time praktikal ni....hahahaha...

ha ni la meja ku sm c ema d ofis...kmi t'paksa share2 tmpt ni wpun kadang2 aq rasa mcm x cukup jak meja ni tuk aq ma c ema...hehehe..apa x nya, brg2 ku bnyk...mn mau letak laptop lg, hp la, buku, fail2 ku, gelas, telefon TM n mcm2 lg la...mls aq nak taip satu2.... ni meja yg aq gunakan tuk calling2 customer,kuarga & semestinya genk2 UG sekalian jgk...hehe sb klu guna tepon 2,ianya free of charges jak pon....jimat lg...hehehe besa la TM kan kaya walau pun xda elaun d bg tuk bdk praktikal...adeh~~~

hr2 aq di suruh call customer jak tuk promosi pakej panggilan n streamyx...mau pecah jak gegendang telinga ku gara2 call terus...adeh capek gue...huhuhu

ni la keje ku tiap hari...adeh m'bosankan, kadang2 t'paksa ni mkn ati sm sikap customer yg kurang ajar....huh bikin sakit ati ku jak....ish!!! pastu hr ni trima pla lg 200 lebih list customer yg perlu d call pd hal mggu lalu punya list yg 900 tu blm lg hbs kena call...adui mati la....

tapi apa2 pon, biar cbuk mcm mn pon kita d ofis, aiskrim xble ketinggalan...hahaha sb kata org, aiskrim ble wat kita lupa ngan segala mslh yg kita hadapi dan e2 la yg aq wat d ofis slalu....hehehe cuba tgk pic kat bwh ni...hee
kunun jak 2 wat keje smbil mkn aiskrim pd hal on9...haha besa la bos xda kan jd kita pndai2 jg diri la...hehehe
amboi c ema kesiannya...b'liur ka ko ema tgk aq mkn aiskrim???hehe...c ema ni dlm proses nak diet sb 2 la dia x join aq mkn aiskrim pd hal kak milah dah pesan kat kmi supaya hbs kan jak la aiskrim 2, nnt xda yg nak mkn...hahahhahaha wah nikmat nya dunia time mkn aiskrim...huhuhu~~~

klu kmi bosan2...aq, ema n kak ann selalu ja kuar jln2 d sekitar fajar 2 mcm org yg xda hala tuju ja...tp kmi brani wat mcm 2 time boss kmi xda la...hehehe...tp tmpt yg wajib kmi pegi dlu mesti la southern...e2 tmpt wajib bg aq tuk bli roti coklatnya..kak ann dan ema pla slalunya mau pegi kedai runcit uncle yg dkt sekitar c2 jgk bab dorang nak bli rojak nanas cmpur garam...hehehehe 


ni adlh kak joy...perangainya mcm kmi jgk yg gila2 ni..hehe...bru jak td dia hbs b'gurau ngan kmi...pastu time tgkp gmbr ni tiba2 pla mcm tension ngan customer jak 2....hehe rilex la kak joy...dah nak blk jgk pon...ndak pyh la call customer lg...hahaha pndai2 jak aq ni hasut2 org...pd hal keje sndri pon blm lg siap2...hahahaa...


nah yg tgh peace2 tu kak zai nm nya...first2 dtg kat Tm ni, segan jgk nak tegur kak zai bab kak ann kata dia tu pemalu ckt orgnya...tp sekali dah kenal, ermm mmg byk ow citenya..tnya jak psl gosip artis sume dia tau..hehehe...owh ya kak zai ni jgk seorang ajen yg jual bju melalui order...klu nak order or tgk2 bju yg dia jual, korang p ja FB dia d http://www.facebook.com/zayyzackonlinestore  ...mmg x d nafikan sume bju2 tue cntik2 belaka...cewah..hahaha...
pic2 kat bwh ni adalh gmbr posing2 kmi time d ofis...gila2 sumenya sb boss dah la xda, pastu ofis pon sunyi jak jd kmi la jd tukang riuh d c2...hahaha...lihat la~





xda keje kitorang cri keje, so kitorang b'posing maut la...haha:p




posing wif kak ann...huhu sedihnya bab kak ann ada tggl seminggu lg dia praktikal kat TM...adui lepas ni mcm mn la keadaan kmi d tm tu nnt...sb kak ann ni byk tlg aq n ema time wat keje... moga impian kak ann tuk smbg study kat australia akan t'capai..amin...






hahaha bakal2 staf TM ni....time ni tgh edit2 data customer yg mau bli pakej panggilan Voice Plan....huhuhu







ok la smpai cni ja la aq story mory pasal d ofis ku...hehehe...insyaallah klu ada cite yg aq nak share kan...aq akan post d fb jgk 2 n d blog....tp klu dah bca tu jgn la lupa follow aq ek sb aq ni msh bru lg dlm laman blogspot ni...so teach me what i don’t know k...keep in touch & daa~~~~

3 comments:

Cik Diana said...

bgus~ da pndai buat entry!! yg ak tag tu lagi buat!!

MisZ Qaisyiah mKe said...

bha wait n see ja nnt k cik diana...hehe

Mohd. said...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Please..Leave Your Name Here...