Monday, February 28, 2011

contest: GamBar PetS PaliNg ComEL

salam n hai genk~~~
hehe hr ni dpt tag dr Cik Diana ....


pencipta kpd contest ini adlh Cik Syazwani...

pets yg sy nak story tuk contest ni adalh kucing...hehe..actually sy ni blh la jgk d katakan suka ngan kucing tp sy takut nak gendong sb takut nnt kena cakar...hehe...benda yg sy paling suka wat kat kucing sy d rmh adlh:
* usap-usap lehernya...hehe
* men lawan mata...haha(blur2 jak kucing sy 2)


ok dis is my pets...


nama nya : jojo (sy yg bg nm  dia sndri)


jantinanya : laki-laki a.k.a jantans...


jenis : entah jenis apa...hehe


tabiat : suka hidu2 mknn dlu sblm mkn, suka hambur smpah yg sudah ku sapu(huh tekanan jiwa aq), pandai wat muka kesian, tidak suka mkn d pinggan dan suka mengalah dgn adik beradiknya yg len...hehehe


makanan kegemarannya : suka mkn ikan2 yg b'goreng shj....




ok skrg sy nak tag bbrp org dlu...hehe



Cik Nadia

tarikh tutup adlh 31 mac 2011
hadiah dan pemenang blh rujuk d SINI
ok..trima kasih daun keladi, nnt kita jmpa lg...hehehe

takutnyaaaaaaaa~~~

salam n hai blogwalking n p'baca blog....
huhu hr ni sy takut sgt2...sb hari ni sy ada temu janji dgn doktor gigi....hehe sy sbnr ada mslh dgn gigi...
sy wat temu janji ni dr bln12  lg tp bru skrg doktor ada masa kali sb mggu lalu bru dia nak msg sy supaya dtg tuk temu janji yg d wat...adui takutnya nak wat rawatan gigi ni...sy ni jarang2 dpt jmpa doktor...kadang2 dlm setahun mgkn blm pernah sy g hospital...huhuhuuhu

harap2 la doktor yg cek nnt 2 baik kan...sb sy dgr2, ada doktor yg ganas klu wat check up gigi...tapi sy actually bkn nak wat check up tp nak tampal gigi...huhu mesti sakit 2 kan...eeee takutnya~~

ermmm sbnrnya lma dah sy ada virus sakit gigi ni cuma dia kadang2 jak la sakit...ada 1 hr 2, time mlm( cewah nak imbas kembali dlu..hehe) sy diserang sakit gigi yg t'amat sgt, hgga x tahan la rasanya....kemudian esknya sy gtau la mama sy, nsb baik mama sy pandai ckt dlm hal2 rawatan org dlu2...jd mama sy letak bawang n entah pa lg campurannya, pastu mama sy bacakan selawat...alhamdulillah dlm seminggu x sakit udah gigi sy tp slps itu, sakit gigi sy dtg lg...aduh sy dah x tahan dah, jd sy nekad mau g jumpa doktor....

huhu akhrnya doktor pon dah wat temu janji dgn sy...n temu janji tu hari ni la...jd rasa mcm b'debar2 la ckt....huhuhuhu...mcm x mau sj sy g hospital 2....

ermmm k la...smpai cni sj la entry yg sy wat tuk hr ni....doakan sy supaya selamat wat rawatan gigi 2...amin...

Sunday, February 27, 2011

Makanan Apa yg Ada Di Tawau???

salam n helo blogwalking n p'baca blog jgk...hehehe
awl2 pg sy dah on9 buka blog n fb...apa x nya, bosan kan, dah awl bgn pastu xtau nak wat apa, org rmh blm lg bgn...hehe
actually, entry hr ni sy nak b'celoteh psl mknn...mesti ada dah yg b'liur ni kan...hehe...
hehe bgni...klu kita sebut saja psl 1 tmpt ni iaitu TAWAU, mesti kmu akan t'ingat amplang,nasi lalap dan ais batu campur(ABC)....tawau adalh salah satu daerah yg berada d SABAH. Ramai dah yg tau bhw tawau ni adlh pusat pengumpulan mknn2 yg sedap2 dan lazat, walaupun x standard seperti mknn d kfc, mcdonald dan pizza hut, tp keenakan mknn d twu ni, mmg d jamin sedap sb klu kmu mkn sekali, sy pasti n sure sgt2, kmu mesti mau dtg b'kali2 lg...hehe(powernya ayat sy ni)....
ok sy mls dah nak b'celoteh2 panjang ni sb nnt kmu bosan pla kan...hehe..ok first sy nak tunjukkan la bbrapa mknn paling sedap d tawau..hehe..

ini adlh nasi lalap....campurannya adlh nasi putih, ayam goreng, sambal, kubis dan kacang panjang...nasi lalap ni byk d dapati d gerai2 dan restoran d tawau...tp lg sedap kan klu ayam goreng nasi lalap ni lbh besar dr tapak tgn kita, mcm restoran d blkg ofis sy, nm restoran 2 Selera Tanjung klu sy x silap...hehe mmg sedap nasi lalapnya kat c2....ini mknn rutin sy klu lunch d ofis....hehe

ok yg ni pla adlh martabak jawa...nm dia jak martabak jawa, tp mn2 bangsa pon pakar jgk wat mknn ni...tp bg sy lg sedap klu org jawa asli yg wat...sb klu org jawa, mmg pndai n pakar dlm hal masak memasak ni, sy tabik la sm dorang...hehehe...dlm byk2 daerah d sabah ni...sy lebih suka mkn martabak jawa d tawau jak sb mmg mantap rasanya drpd tmpt2 lain....hehehe

yg ni pla keropok amplang...d tawau jak ni ada...kat tmpt len xda ni...hehehe...amplang ni dperbuat drpd ikan tenggiri...tp klu nak m'gorengnya mmg cerewet ckt la keropok ni, kita kena lincah dan pantas m'gaulnya klu x nnt keropok ni xkan kembang...hehe...n lg 1, ms nak goreng amplang jgk...kita hnya perlu gunakan minyak tu untk sekali gorengan shj...nah mmg ssh kan nak wat...hehe

ni pla sanggar peppek(bhs bugis), bhs melayunya pisang goreng pukul...hehe lucunya nmnya klu d bhs melayukan....mknn sedap d mkn panas2 klu time ptg2 pastu hjn2...wah mmg sedap la pastu pekena lg dgn sambal belacan campur tomato...mmg mantap la rasanya....

gado-gado. ni pon sedap jgk ni...mama sy kata, "jgn mkn gado-gado terus nnt keluarga kita jd gado-gado jgk"(dgn sleng bugis)...hehe sbnrnya sy x brapa pa yg mama sy mksdkan, sekalinya sy pikir punya pikr, 0oo bru la sy paham...hehe almaklumlah, sy ni lmbt pick up ckt...haha..mama sy mksd kan jgn mkn gado-gado trus sb dia risau nnt kmi(anak-anaknya) khwn dgn org2 yg b'lainan bgsa...hehe...tp sy anggap itu sbg gurauan sj...biasa la kan , org2 tua dlu2 byk sgt teori2nya...haha


ini adlh bakso...kwn2 tau pa tu bakso???hehe mesti la tau kan...adeh...tp d zmn teknologi skrg ni, rasa bakso dah b'lainan2...tp mmg mantap la klu jawa jgk yg buat, mmg tiada tolok bandingnya la...hehe...skrg ni, ada bakso yg x brapa sedap, n ada jgk yg sedap, so kena pndai2 pilih tmpt la klu mau bli bakso...hehehe

ok...itu td psl mknn, ini pla sy nak b'cerita psl minuman yg ada kat tawau pla...hehe


ini la dia ais teler...ni sy blm pernah order lg ni...insyaallah sy akan order nnt...hehe...ni mknn/minuman(xtau ketegori apa) yg bru jak sy tau d tawau...hehe percuma sj org tawau tp bru tau ada benda ni d jual....hehe...org kata dia ni sedap...ermm mesti kmu t'tnya2 napa dia d nm kan ais teler???sb dia kan byk campuran, org kata klu mkn atau minum benda yg b'campur2, nnt kmu pening atau pusing2...jd teler 2 adlh bhs melayunya adlh pening atau pusing....hehe mcm2 kan nm minuman ni....

actually ada byk jenis ais batu campur (ABC), tp sy paling suka ABC Milo la...hehe...ini adlh ais yg digiling pastu d campur dgn serbuk milo yg byk...hehe ni la slh 1 fav sy....hehe..tp ada sesetengah gerai pla dorang cmpur dgn kacang merah, sy x suka pla klu ada kacang merah...jd sy akan bgtau dlu makcik2 kat gerai 2 supaya jgn campur kacang merah....hehe

ni pla adlh ABC Jagung...sy jarang order ni...hehe tp kwn sy la yg selalu order benda ni...ermm blh tahan la rasanya bg sy....hehe

ok tu sj la entry sy tuk hr ni...rasa lapar btl pla lepas celoteh psl mknn n minuman ni, sbnrnya byk lg mknn yg ada kat tawau ni, tp yg sy paparkan tu adlh bbrapa mknn n minumn yg sy selalu order jak...hehe...sy harap kmu dpt la merasa mknn dan minuman yg sy paparkan td...jgn sampai ada yg meleh air liur dah la...hahaha...k la sy nak g mengemas dlu...hehe ok kwn2 jgn lupa follow n komen sy punya entry ni ye....bye n salam^_^

Friday, February 25, 2011

~MIMPI OH MIMPI~

salam n hai blogwalking....
hehe tiba2 pla kan cite psl mimpi ni...ya la kan sapa la yg x pernah b'mimpi...sedangkan Nabi-nabi kita pun pernah b'mimpi jgk...
actually entry tuk hr ni sy share ngan korang apa itu mimpi...ini bknlah tafsiran sy semata-mata tp sy merujuknya berdasarkan buku terbitan Erti Mimpi & Amalan Penawar Mimpi Buruk karya Mukhlas Syah. Segala tafsiran b'kenaan mimpi telah beliau catatkan dlm karyanya tersebut. Tujuan sy nak wat entry mcm ni bknlah nak mencetak rompak hasil karya org...cuma nak share jak...hehehe

orait...sbnrnya mimpi kita ni ada 3 jenis, bg sesiapa yg dah tau 2 bgs la n bg yg xtau pla, meh cni sy tlg bgtau kan..klu korang nak, 3 jenis mimpi kita adalh :
 mimpi yg baik sbg berita gembira dari Allah S.W.T
 mimpi seorang muslim yg dialami olh dirinya sndri
 mimpi sedih yg berasal dr syaitan
Kita dibolehkan utk menafsir mimpi dan ianya m'jdkan hati kita tenang khususnya setelah b'mimpi. Tenang yg dmksdkan d cni adlh apabila kita b'mimpi tentang kebaikan, mksdnya ia m'bwa khabr gembira tetapi jika mimpi kita adlh tidak baik, alamatnya kita diberi peringatan agar b'hati2 dlm apa jua situasi. Contohnya, jika b'mimpi gigi d bhgn atas patah atau t'cabut, mksdnya slh seorang ahli t'dekat kita akan meninggal...wallahu'alam...
Oleh itu, dgn mengetahui erti mimpi t'sebut m'jdkan kita agar lebih b'hati2 dan b'waspada serta m'perbanyakkan doa dan mohon perlindungan kepada Allah S.W.T...

Ini adlh perkara2 yg perlu kita lakukan setelah m'dpt mimpi baik :
      * memuji kebesaran Allah S.W.T. dgn m'bca alhamdulillah ke atas-Nya
     * merasa b'syukur atas nikmat yg d beri dan bknnya d sebut melalui mulut shj tetapi perlulah dibuktikan dgn perbuatan kita.

Manakala sekiranya kita b'mimpi buruk, kita perlulah :
     memperbanyakkan m'bca istighfar
     m'perbanyakkan amalan soleh
     b'tawakal kpd Allah S.W.T.
     m'perbanyakkan selawat kpd Nabi
     m'perbanyakkan sedekah
     menyerahkan diri kpd Allah S.W.T.
      sentiasa b'zikir dan m'rendah diri

Jd blogwalking... kita sbg mnusia yg lemah, b'ingat2 la antara 1 sm lain ek...bknnya apa la kan, kita digalakkan agar sentiasa b'waspada dan b'hati2 dgn setiap tindakan yg kita lakukan agar kita x menyesal d kemuadian hr pla... owh ya lg 1, kita tidak sepatutnya sm skali untk b'cakap prkataan "KALAU" sb itu mcm menolak takdir yg tlh ditentukan olh Allah S.W.T....sbnrnya Dia telah m'beri peringatan kpd kita cuma mnusia shj yg slalu lalai dgn setiap cara hidupnya....jd itu la shj entry yg sy nak sharekan kat kwn2 sume, harap kmu suka la ngan entry yg sy wat 2...hehehe^_^

Sunday, February 20, 2011

segment: ~senYum tak naMpak gigi~

salam kepada penggemar blog dan blogwalking...hehe
lamanya dah x update blog ni...sejak akhir2 ni, sy rsa mcm xda mood jak smpaikan blog ni pon sy dah x pedulikan lg...atas permintaan dan desakan cik Diana & cik Minchun tuk segment senyum tak nampak gigi...hehehe cewah~
actually sy ni xla brapa suka sgt b'gmbr sorang sb sy rasa kekok...hehe jd kebanyakn pic yg sy paparkan nnt ni adlh hasil drpd kena crop...hahaha..
ermmm k la, ni dia beberapa aksi(mcm len jak bunyi nya 2) pic yg sy paparkan...hehehe




hehehe ni pic sy ambk time sy p b'cuti2 ngan cik Diana di rumah baru pak ciknya...hehe mmg seronok sgt time 2 sb dpt makan ambuyat iaitu mknn wajib org brunei...SEDAP btl~~~










pic time dinner kat ipt...hehehe e2 la first time sy dpt pg jemputan dinner...hahaha e2 pon anjuran drpd jabatan sy..mmg siok~~~













segalanya la hijau kan...this is my second fav colour...^_^




wah i like purple~ hehehe ni time kat ofis tp sempat lg b'posing yg mengada-ngada mcm kuda...hahaha




cropped again~....hehehe wat muka ala2 comel lg...hahaha




ok ni pic yg t'akhir sy paparkan tuk segment senyum tak nampak gigi....hehehe...
harap2 kamu suka la ngan pa yg sy paparkan, wpun mcm x nmpk ceria jak tp wat2 mcm ceria jak la ek....hahaha e2 sj yg dpt sy smpaikan....see u soon...hehehe owh ya b4 i forget it, sy nak tag bbrp kwn dlu...hehe kita tgk sapa yg t'kena...

tp kwn2 kena bc dlu syarat2 tuk mengikuti segment ni...syarat2 nya adalh :

 1st~ upload gmbar kmu senyum yg tak nampak gigi k...klu tak, REJECT!huhu~

 2nd~ buat 1 entry dan komen la kat entry cik Muaz [sini]

 3rd~ ada hadiah tau...tp d rahsiakn...klu nak tau...tnya la cik Muaz nie...hehehehe...

 4rd~ tag la sepa2 yg kmu mau...5org k.. ^_^

 Dateline segment nie sehingga 27 Feb 2011 ja tau...jgn lebi...hee~

ok, kwn2 yg sy nak tag adlh :
   <3 misz ieyfa

 <3  cik Zay

      <3 cik NingQos


Sunday, February 13, 2011

salam & selamat b'hujung mggu friends~~~
sbnrnya sy dpt tag ni drpd cik Diana, lama dah dia suruh sy jwb soalan2 cepumas ni tp bru skrg sy dpt jwb...hehehe sory ya sb sy lmbt pick up ckt dlm hal ni...hehehe...ermmm ok la sy akan jwb pa yg dia tag'kan tuk sy ni..mudah2an soalan 2 xla ssh mcm jwb final exam...hehe



1) apa benda penting dalam hidup korang? 

barang2 permainan sy time kecik2 dlu tp sygnya brg 2 dah rosak..huhu sedihnya:(



2) benda terakhir yang anda beli guna duit sendiri? 


bli tiket bas Xpress tuk p KK sb dpt twrn smbg stdy kat sna...hehe sioknya <3<3<3




3) dimana tempat korang ingin melansungkan perkahwinan dan tema perkahwinan anda? 


klu psl tmpt xtau lg nak decide kat mn, tp sy plan nak tema ala2 arab g2...adedeh...hehehe  


4) Adakah korang sedang bercinta? 


ermmm xtau la...mcm gantung jak kisahnya...mlas la nak story mory pasal 2...huhuhu




5) novel/buku/majalah yang last korang beli? 


hahaha sm jak mcm cik Diana, buku keusahawanan la jwbnya...e2 la satu2 nya buku yg last sy bli tp x digunakan pon..ehmm m'bazir jak...adeh..



6) Apakah nama penuh korang? 


nm penuh sy NUR AISYAH BINTI MOHD KASIM sm mcm t'catat dlm ic..hehe tp ada sesetengah org suke sgt pggl sy cha cha...ish sy x suka la dgn nm 2 mcm pggl bdk2 jak...at least pggl jak la aisyah atau syah, nah lg simple but nice n ada mksdnya lg tau....:)



7) Antara mak n ayah mana lagi korang lebih mesra? 


mn ble mesra slh satu jak...kita mestila mesra ngan kedua2 nya skali..sb tanpa mereka b'dua, org yg b'nama NUR AISYAH BT MOHD KASIM xkan wujud...


8) Namakan nama2 orang yang betul2 nak jumpa dalam hidup? 


hehe ada lar someone tp malu la nak gtau...biar la rahsia (ala2 statement Siti Nurhaliza) hehehe




9) adakah korang basuh baju sendri? 


wui na mesti la...tp kdg2 klu dah t'lalu penat t'paksa la minta tlg mama yg cucikan...huhu minta maap ya mak sb menyusahkan...bkn niat d ati nak wat cam2...huhuhu



10) dimanakah tempat yang korang betul2 nak pergi? 

klu ada rezki n umur yg pnjg sy teringin sgt nak p mekkah menunaikan hji n nak sgt hidu bau hajarul aswad




11) pilih satu~ peluk@ cium?



not 4 now...hahaha but after married:D



12) beritahu 3 perkara tentang orang yang tag anda

♥pandai mengedit smpaikan blog sy pon dah nmpk cool gara dia yg edit..thanx a lot..hehe

♥mempunyai header blog yg comel n sweet..

♥kaki blogging...hahaha
 


13) 3 benda yang korang sayang dalam hidup korang

laptop, patung teady bear UG & kamus Oxford sy yg dah lama dlm jgaan sy semenjak dr tingkatan 1 lg n telah dibungkus dgn pembalut hadiah kaler pink...hehehe


14) lagu yang korang suka n selalu dengar?


  lagu dangdut lolita sb hr2 dah ku dgr lgu2 nya dlm bas time pegi n blk keje..jd kbtln pla kwn sy download 2 lgu, jd hr2 la dgr d rmh pla...hehehe (mcm t'jangkit ngan virus c diana ni..hehe) 


15) 6 blogger korang nak tag








Saturday, February 12, 2011

~gila-gila di ofis~


adeh hr ni tiba2 pla nak story psl d ofis....pd hal byk lg keje d ofis ni yg perlu d siapkan tp msh lg ada masa nak b'blogging...hahaha....mentang2 la kan bos xda hr ni, dia p outstation d kk seminggu lbh...jd sumenya nak jd raja d ofis, kuar masuk ofis suka ati jak t'masuk la aq sekali...hehehe...xpa yg penting KITA ENJOY!!!...hahahahaha^_^
nah tgk la ni...sempat lg b'pozing2 time xda staf d ofis...hahaha...yg bju putih 2 nm nya kak ann, dia ni gila2 ckt sb suka sgt buat bunyi yg pelik2 d ofis...haha...nah  ygg pakai sweater 2, c ema nm nya, dia ni kwn aq time d kmpung dlu..ada lbh 5 tahun la jgk kmi lost contact tp ndak sgka pla blh tersatu ofis ma dia time praktikal ni....hahahaha...

ha ni la meja ku sm c ema d ofis...kmi t'paksa share2 tmpt ni wpun kadang2 aq rasa mcm x cukup jak meja ni tuk aq ma c ema...hehehe..apa x nya, brg2 ku bnyk...mn mau letak laptop lg, hp la, buku, fail2 ku, gelas, telefon TM n mcm2 lg la...mls aq nak taip satu2.... ni meja yg aq gunakan tuk calling2 customer,kuarga & semestinya genk2 UG sekalian jgk...hehe sb klu guna tepon 2,ianya free of charges jak pon....jimat lg...hehehe besa la TM kan kaya walau pun xda elaun d bg tuk bdk praktikal...adeh~~~

hr2 aq di suruh call customer jak tuk promosi pakej panggilan n streamyx...mau pecah jak gegendang telinga ku gara2 call terus...adeh capek gue...huhuhu

ni la keje ku tiap hari...adeh m'bosankan, kadang2 t'paksa ni mkn ati sm sikap customer yg kurang ajar....huh bikin sakit ati ku jak....ish!!! pastu hr ni trima pla lg 200 lebih list customer yg perlu d call pd hal mggu lalu punya list yg 900 tu blm lg hbs kena call...adui mati la....

tapi apa2 pon, biar cbuk mcm mn pon kita d ofis, aiskrim xble ketinggalan...hahaha sb kata org, aiskrim ble wat kita lupa ngan segala mslh yg kita hadapi dan e2 la yg aq wat d ofis slalu....hehehe cuba tgk pic kat bwh ni...hee
kunun jak 2 wat keje smbil mkn aiskrim pd hal on9...haha besa la bos xda kan jd kita pndai2 jg diri la...hehehe
amboi c ema kesiannya...b'liur ka ko ema tgk aq mkn aiskrim???hehe...c ema ni dlm proses nak diet sb 2 la dia x join aq mkn aiskrim pd hal kak milah dah pesan kat kmi supaya hbs kan jak la aiskrim 2, nnt xda yg nak mkn...hahahhahaha wah nikmat nya dunia time mkn aiskrim...huhuhu~~~

klu kmi bosan2...aq, ema n kak ann selalu ja kuar jln2 d sekitar fajar 2 mcm org yg xda hala tuju ja...tp kmi brani wat mcm 2 time boss kmi xda la...hehehe...tp tmpt yg wajib kmi pegi dlu mesti la southern...e2 tmpt wajib bg aq tuk bli roti coklatnya..kak ann dan ema pla slalunya mau pegi kedai runcit uncle yg dkt sekitar c2 jgk bab dorang nak bli rojak nanas cmpur garam...hehehehe 


ni adlh kak joy...perangainya mcm kmi jgk yg gila2 ni..hehe...bru jak td dia hbs b'gurau ngan kmi...pastu time tgkp gmbr ni tiba2 pla mcm tension ngan customer jak 2....hehe rilex la kak joy...dah nak blk jgk pon...ndak pyh la call customer lg...hahaha pndai2 jak aq ni hasut2 org...pd hal keje sndri pon blm lg siap2...hahahaa...


nah yg tgh peace2 tu kak zai nm nya...first2 dtg kat Tm ni, segan jgk nak tegur kak zai bab kak ann kata dia tu pemalu ckt orgnya...tp sekali dah kenal, ermm mmg byk ow citenya..tnya jak psl gosip artis sume dia tau..hehehe...owh ya kak zai ni jgk seorang ajen yg jual bju melalui order...klu nak order or tgk2 bju yg dia jual, korang p ja FB dia d http://www.facebook.com/zayyzackonlinestore  ...mmg x d nafikan sume bju2 tue cntik2 belaka...cewah..hahaha...
pic2 kat bwh ni adalh gmbr posing2 kmi time d ofis...gila2 sumenya sb boss dah la xda, pastu ofis pon sunyi jak jd kmi la jd tukang riuh d c2...hahaha...lihat la~





xda keje kitorang cri keje, so kitorang b'posing maut la...haha:p




posing wif kak ann...huhu sedihnya bab kak ann ada tggl seminggu lg dia praktikal kat TM...adui lepas ni mcm mn la keadaan kmi d tm tu nnt...sb kak ann ni byk tlg aq n ema time wat keje... moga impian kak ann tuk smbg study kat australia akan t'capai..amin...






hahaha bakal2 staf TM ni....time ni tgh edit2 data customer yg mau bli pakej panggilan Voice Plan....huhuhu







ok la smpai cni ja la aq story mory pasal d ofis ku...hehehe...insyaallah klu ada cite yg aq nak share kan...aq akan post d fb jgk 2 n d blog....tp klu dah bca tu jgn la lupa follow aq ek sb aq ni msh bru lg dlm laman blogspot ni...so teach me what i don’t know k...keep in touch & daa~~~~

Monday, February 07, 2011

~time majlis TM Biz Luncheon Talk 2011~
ni la bos n penyelia sy sepanjang praktikal ni...walau pun muka nya nmpak garang tp sebnr nya dia baik..
tp ada 1 peristiwa yg tlh menakutkan kmi sepanjang perjlnn semasa mau pegi majlis ni...bos sy ni suka bw keta laju2 smpaikan sumenya dia men rempuh je...huhu menakutkan, tp nsb bek la teda pa2 jgk yg berlaku time 2....~_~


Cinta itu ,
Boleh di umpamakan,
Bagai makan sambal belacan,
Walau pedas hingga mengalir air mata,
Ia tetap di telan jua...

Cinta itu,
Boleh di umpamakan
Ibarat manusia dengan handphone,
Walau terpisah seketika,
Manusia akan tercari-cari jua...

Cinta itu,
Boleh di umpamakan,
Bagai air panas dan air sejuk,
Tanpa kedua-duanya,
Tidak nikmat minuman mau di minum....

Hehehe...puisi ciptaan ku sndri...time bosan2 kat ofis ni bru dapat ilham mau wat puisi yg semberono....hehehe xpa, yg penting heppy...hahaha^_^

Please..Leave Your Name Here...